ȘI OAMENII INTELIGENȚI DAU, UNEORI, DOVADĂ DE PROSTIE!

Distribuie pe:

Nu de puține ori, oamenii inteligenți ajung să se saboteze singuri fără să își dea seama, mai ales prin faptul că se supraevaluează, ei confundă intelectul cu ego-ul. Astfel, ei se irosesc apărându-și ideile cu ardoare, în loc să își recunoască greșelile.

„Nu numai proștii, ci și oamenii deștepți cad, adeseori, în capcana arborării minei de atotștiutori, chiar și atunci când se înșală amarnic", susțin psihologii de la secrete.com, care ne atenționează asupra riscului de a pierde măsura propriei inteligențe.

Iată cum ne putem da seama, conform secrete.com, când intelectul este devansat de pulsiunile ego-ului:

Atragi numai conflicte - Simți că generezi conflicte peste tot pe unde mergi și ești indignat că toate ți se întâmplă numai ție? Consideri că este mai important să ai dreptate decât să ajungi la o rezolvare corectă a unei probleme, situații conflictuale sau oportunități? Ți se spune, adesea, că ești un om aspru, pesimist și negativist? Dacă ți se potrivește cel puțin una dintre aceste descrieri, ar fi cazul să îți reevaluezi abilitățile intelectuale.

Duci lipsă de realizări profesionale - Te-ai ridicat cândva prin propriile forțe, dar te-ai culcat între timp pe-o ureche și simți că bați pasul pe loc și că ești depășit. Încerci să ascunzi aceste vulnerabilități afișând mereu un aer de superioritate.

Exclusivitate versus inclusivitate - Îți folosești inteligența ca să-i intimidezi și să-i sabotezi pe alții sau ca să îi încurajezi și să îi motivezi pe cei din preajma ta? Te miri de ce nimeni nu vrea să facă echipă cu tine și că scapi printre degete colaboratori importanți? Dacă îți folosești inteligența ca să înăbuși, să distrugi, reanalizează-ți IQ-ul (indicele de inteligență), pentru că te supraevaluezi!

Succesul adevărat - Dacă te-ar descrie cineva care nu te cunoaște, oare ai primi laudele după care tânjești? Ești văzut și de alții un om realizat sau totul se întâmplă doar în mintea ta? Știi vorba aceea: „Când doi oameni îți spun că ești beat, te duci acasă și te culci…". Dacă membrii familiei, prietenii apropiați, colegii de la locul de muncă îți repetă să revii cu picioarele pe pământ, dar tu persiști în ritualurile tale de autoadulație este clar cine are dreptate și cine se înșală!

Te consideri cel mai ocupat om din lume - Să susții mereu că ești prea ocupat ca să acorzi timp unui om sau unei activități importante trădează o nepăsare crasă față de ce se întâmplă în jurul tău. Dacă trăiești cu impresia că timpul tău este mai valoros decât al altora, nu ești nici pe departe atât de inteligent pe cât te crezi!

Lasă un comentariu