Mesajul lui Iohannis, după ce Simona Halep a devenit lider mondial! „Aceste lucruri au făcut posibilă o asemenea performanță"

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o luni, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, pe Simona Halep pentru obținerea primului loc în clasamentul WTA. „Felicitări, Simona Halep, pentru obținerea primului loc în clasamentul WTA!

Profesionalismul, determinarea și dedicarea demon-strate pe terenul de tenis au făcut posibilă această extraordinară performanță!", a scris Klaus Iohannis pe Facebook. WTA a acuzalizat duminică seară clasamentele, iar Simona Halep este pe locul I, atât în cel general, cât și în cel care contează pentru Turneul Campioanelor. Halep a devenit oficial cea mai bună jucătoare din lume, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep este prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974, și a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975. Sportiva din Constanța a acumulat 6.175 de puncte și a urcat de pe locul al doilea pe locul I, în timp ce fosta ocupantă a primei poziții, spaniola Garbine Muguruza, are 6.135 de puncte. În clasamentul Race, care contează pentru Turneul Campioanelor, Halep a urcat de pe locul 3 pe locul 1, cu 5.675 de puncte, în timp ce Muguruza a coborât pe poziția a doua, cu 5.635 de puncte.

Lasă un comentariu