10 octombrie, ,,Ziua Națională a produselor agroalimentare românești"

Distribuie pe:

În urma adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României, anul acesta se va sărbători, astăzi, 10 octombrie, pentru prima dată, „Ziua națională a produselor agroalimentare românești". Campania, desfășurată la nivel național, urmărește promovarea produselor obținute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.

Toți oaspeții Târgului vor putea să se bucure de preparate românești. Pe lângă produsele agroalimentare românești, producătorii vor aduce și flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de meșteșugari și meșteri populari, costume populare, obiecte decorative din lemn, icoane, păpuși, linguri…

…și în Târgu-Mureș

,,Ziua Națională a produselor agroalimentare românești" este marcată și în județul Mureș prin organizarea de programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social și științific, consacrate promovării produselor agroalimentare românești și câștigării încrederii consumatorului, în conformitate cu prevederile Legii 168/2017. Evenimentul este coordonat la nivel local de Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș, în colaborare cu Instituția Prefectului Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu-Mureș. Cei interesați sunt așteptați astăzi, 10 octombrie, începând cu ora 10, în parcul din Piața Trandafirilor.

Lasă un comentariu