Misticul, Patria și... Porumbelul

Distribuie pe:

„Porumbeii sunt niște păsări cu totul misterioase să nu zicem tainice. Au un simț necunoscut care îi ajută să se poată orienta în cele mai grele condiții. Oricum s-ar îndepărta de cuib, reușesc mereu să găsească drumul de întoarcere. Au capacitatea de orientare care nu se mai întâlnește la alte viețuitoare. Nu degeaba erau folosiți pentru transmiterea mesajelor în războaie sau diferite misiuni secrete. Au capacitatea de a prevesti cutremurele, cu săptămâni înainte, pot simți sunete de joasă frecvență, pot percepe schimbări ale presiunii atmosferice, pot vedea unde luminoase care nouă ne sunt invizibile, pot folosi înălțimea la care se află soarele și câmpul magnetic al pământului, se pot orienta după poziția lunii. Cugetătorul creștin va aprecia porumbelul ca făcând parte din istoria lui Noe, Psalmii lui David, Cântările lui Solomon, în cuvintele lui Hristos: „Fiți blânzi ca porumbeii", și mai ales în evenimentul Botezului, Sfântul Duh, se arată în chip de porumbel. Toate aceste taine fac însă parte din adâncul neîntrecutei înțelepciuni ale lui Dumnezeu". „Minunile creației" - Ed. Bunavestire, Bacău, 2001.

DANIIL GOUVALIS (?- 2009), monah arhimandrit, scriitor bisericesc, gânditor creștin ortodox, stareț de mănăstire, un om al lui Dumnezeu

***

„Când PATRIA este în pericol și cheamă pe fiii ei să o ajute este de trei ori blestemat acela care rămâne surd la gemetele ei. Când PATRIA geme în necaz și neputință și cheamă pe fiii săi să o ajute, acela care este impasibil la suspinele ei este un trădător, un laș, de trei ori". (Tuturor parlamentarilor și celor ce sunt în funcțiile statale aleși de popor și se află sub jurământ, să păstreze demnitatea unui popor și nu a intereselor proprii). (n.a.)

Nicolae Filimon (1819-1865), poet dramaturg, publicist

***

„Nu sunt superstițios, dar cred cu ardoare în Dumnezeu. Sunt un mistic. Cel care crede ca mine acumulează puteri necunoscute".

George Enescu (1881-1955), compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor.

Este considerat cel mai important muzician român

P.S. „Nuiaua și certarea dau înțelepciune, dar copilul lăsat de capul lui face rușine mamei sale". Pilde 29,18

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu