Revista revistelor VATRA VECHE 9/2017

Distribuie pe:

Noul număr (9/2017) al revistei de cultură „Vatra veche" din Târgu-Mureș (redactor-șef Nicolae Băciuț), se deschide cu un poem inedit Nichita Stănescu, „Nume".

Alte repere ale sumarului acestei ediții: Vatra veche dialog cu Eugen Simion, de Nicolae Băciuț, Mihai Cimpoi - 75, de Nicolae Băciuț, Valeriu Matei, Omagiu albatrosiștilor, de Livia Fumurescu, Un roman al memoriei afective (Ileana Vulpescu), de Silvia Urdea, Vatra veche dialog cu Suzana Fântânariu, de Nicolae Băciuț. Acestei personalități ale artei plastice românești îi sunt dedicate mai multe articole, semnate de nume prestigioase din domeniu.

Mai semnează: Eseu. Amurgul iubirii, de Aurel Codoban, Cronica literară. Șerpi albaștri (Alexandru Jurcan), de Constantin Cubleșan, Scriitori prahoveni. Strigăt până dincolo, de A.I. Brumaru, Metafora dialogului cu Dumnezeu, de Tudor Petcu, Clepsidra vieții văzută din afara ei, de Nicolae Suciu, Luați lumină și nu-i mai împușcați pe poeți!, de Ionuț Caragea, Lazăr Lădariu meditând în „cumințenia ierbii", de Al.Florin Țene, Realitate și poveste în biografia lui Alexandru Macedonski, de Mircea Daroși, Lumea „umbrelor" de Tudor Cicu, Laika, de Tudor Cicu, Imnul cucuvelelor, de Magdalena Brătescu, Scriiitori prahoveni. Emanoil Toma. Monografie, de A.I. Brumaru, În templul poeziei lui Dumitru Ichim, de Constantin Stancu, O altă formă de revoluție de Florin Șindrilaru, Înțelegerea exilului românesc de Marian Barbu, Incursiuni în arta plastică, de Luminița Cornea, Despre o prietenie literară, de Rodica Lăzărescu, Aproape liber (Daniel Cristea-Enache), de Viorica Bica.

La Documentele continuității. Transilvania, starea noastră de veghe, de Ioan-Aurel Pop, Articole pe diverse teme de istorie și religie: Convorbiri duhovnicești cu Î.P. S. Ioan, de Luminița Cornea, Amvon. În tinda Raiului, de Pr.dr. Gheorghe Nicolae Șincan, Nevoia de Divinitate și refugiul în tine însuți, de Ioan Romeo Roșiianu, Adrian Georgescu și o nouă lectură mărturisitoare: „Iată fiul tău" de Gabriela Șerban, Victor Ravini sau gâlceava miorițologului cu lumea, de Mihai Posada, Marginalii. Anatomia unui fals (Hadassa Ben-Itto), de Eugan Mera, Mihai Diaconescu, tendința actuală..., de R. Subțirelu, Asterisc. Societatea americană între „plutonomie" și precariat, de Silvia Urdea.

Proză de Diana Dobrița Bâlea, Iuliu Ionaș, Gheorghe Jurcă.

Pagini de jurnal, de George Anca, Parisul meu. Din jurnalul unui francez prin adopție. Zi de toamnă, de Horea Porumb, Jurnal parizian, de Simina Lazăr, Manualul omului. De la inima omului... de Traian Dinorel Stănciulescu, Mediocritatea porinceps, de Dumitru Hurubă.

Poeme de Lazăr Lădariu, Sorina Bloj, George Filip, Luminița Zaharia, Camelia Ardelean/, Mihaela Roxana Boboc/,Nicolae Băciuț, Adam Puslojic, Dumitru Ichim, Rodica Dragomir. 

Lasă un comentariu