O aniversare ,,specială"

Distribuie pe:

Când ne gândim la o asemenea aniversare, cu siguranță este vorba de vreo instituție. Însă în cazul de față, sărbătoritul este artistul plastic Varga Benjamin, născut în 7 octombrie 1911 în orașul Petroșani, actualmente domiciliat în municipiul Târgu-Mureș. Sâmbătă, 7 octombrie 2017, pictorul și-a aniversat împreună cu familia, împlinirea frumoasei vârste de 106 ani. Atingerea acestui prag, reprezintă într-adevăr un lucru cu totul și cu totul special.

Luni, 9 octombrie 2017, Varga Benjamin a avut parte de o surpriză plăcută, o vizită din partea municipalității târgumureșene. Din delegație au făcut parte domnul dr. Makkai Grigore - viceprimar al municipiului Târgu-Mureș și domnul prof.drd. Constantin Bogoșel - consilier local în cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureș. Domniile lor i-au înmânat diplome aniversare, un frumos buchet de flori și un delicios tort. La acest emoționant eveniment a participat și publicistul Ilarie Gh. Opriș - președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, având în vedere faptul că sărbătoritul este membru al asociației din anul 2005. Din partea acestuia, pictorul sărbătorit a primit un brevet și o medalie aniversară.

Domnul Varga Benjamin și-a descoperit talentul pentru desen încă din copilărie. Acest talent l-a îndreptat spre meseria de fotograf, pe care a practicat-o în tinerețe ca profesionist. Mai târziu, viața l-a adus din nou în contact cu arta, în perioada în care a lucrat la Studioul de Desene Animate București. Aici a lucrat împreună cu marele artist Ion Popescu Gopo, fapt care l-a influențat și i-a menținut interesul pentru artă. După pensionare, a început să picteze constant, lucrările sale fiind o dovadă a dragostei pentru natură.

Lasă un comentariu