Versiuni electronice ale manualelor școlare

Pentru 11 materii de clasa a V-a aferente manualelor școlare, Ministerul Educației Naționale a finalizat procedura de încărcare pe platforma manuale.edu.ro a versiunilor electronice (pdf). Titlurile publicate vizează următoarele discipline: Matematică, Limba și literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limbă franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 - studiu intensiv), Biologie, Educație socială, Geografie, Educație plastică, Educație muzicală, respectiv Consiliere și dezvoltare personală, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale. Documentul prevede și că manualele școlare pentru cele 11 discipline se adaugă celor aprobate în lunile august și septembrie pentru alte 12 discipline.

Astfel, licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare este la un pas de finalizare, pe rolul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) aflându-se doar contestațiile privind lotul de manuale pentru disciplina Religie (cultul ortodox).

Cadrele didactice își vor exprima opțiunile pentru aceste manuale în cursul acestei săptămâni, urmând ca pe baza acestora Ministerul Educației Naționale să încheie contracte cu editurile furnizoare.

Lasă un comentariu