Specialiștii constată: „România pare să fie din alt film!"

Distribuie pe:

În cadrul unei conferințe organizate joi, 12 octombrie, de Asociația Trezorierilor din România și Team Innovation Media, dl Radu Crăciun -președinte și director general al BCR Pensii, și-a manifestat îngrijorarea față de modul în care statul român administrează resursele publice. Potrivit președintelui directoratului BCR Pensii, prin actuala politică salarială, statul descurajează rămânerea în țară a forței de muncă de înaltă calificare.

„În momentul în care văd că medici din România emigrează în masă, deja am un mare semn de întrebare vizavi de calitatea alocării de către stat a resurselor în direcția remunerării forței de muncă foarte calificate. Medicii se încadrează în această categorie. Calitatea remunerării celor care lucrează în educație este foarte proastă. România este, din păcate, din alt film pentru că statul român nu este capabil, prin alocarea de resurse pe care le face, să păstreze marile competențe în țară, pentru a face față cu succes provocărilor pe care le avem", a detaliat președintele BCR Pensii, citat de Agerpres. Acesta a ținut să precizeze că polarizarea salarială este specifică țărilor dezvoltate, or, din cauza distorsiunilor introduse de stat - prin salariile mari pe care le plătește funcționarilor publici - în România nu se poate vorbi de polarizare salarială, fenomen pe care statul însuși îl limitează.

În ce privește creșterea salariului minim pe economie, economistul este de părere că a fost o decizie bună: „Nu am nicio problemă cu creșterea salariului minim pe economie. Dimpotrivă, cred că a fost o decizie bună pentru că de mult era folosit ca un paravan pentru piața gri sau neagră a muncii, însă am o problemă cu creșterea în masă a salariilor în sectorul public, fără niște criterii foarte clare de performanță", a subliniat Radu Crăciun, potrivit sursei citate.

BCR Pensii, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. înființată în 2007, are ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii administrate privat și a fondurilor de pensii facultative: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR și Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS.

Lasă un comentariu