Ivan Condrache Laurențiu la Lex Art cu Expoziția Personală de Pictură

Distribuie pe:

Reîntâlnim la Lex Art, artistul Laurențiu Ivan Condrache, un tânăr artist, ambițios, care propune tematici îndrăznețe inspirate din suprarealism, metafizică, cubism și puțin expresionism, tematici care prin magia culorilor incită la introspecție, trimite la introspecție. Curajul artististului de a o transmite într-un mod aparte, nonconformist, sporește însemnătatea mesajului.

Născut în 29 septembrie 1980 în orașul Tecuci în județul Galați, Laurențiu Ivan Condrache, a absolvit Liceul de Arte „Gheorghe Tătărescu" în anul 2000, a urmat cursurile Școlii militare de maiștrii militari și subofițeri „Ioan Vodă" din Sibiu pe care a absolvit-o în anul 2003. Facultatea de Psihologie la Universitatea „Petre Andrei" din municipiul Iași, a absolvit-o în anul 2008. De profesie psiholog, este membru al Asociației Artiștilor Plastici Mureș din anul 2016. A participat la expoziții colective în anul 1999 la Ministerul de Interne, în anul 2016 la Galeria de artă „Unirea" din Târgu-Mureș, iar în anul 1999, avut o Expoziție Personală la Ateneul Popular din Focșani, în anul 2017, la Cluj-Napoca la Librăria Diverta Hubertus și la Prefectura Mureș, cu tema: „În căutarea chipului pierdut". A participat la Tabere de Pictură: în anul 1996 la Vrânceoaia în județul Focșani, în anul 2016, la Sovata la Casa Rădițoiu la 2 Mai-Mangalia, în anul 2017 la Târgu-Mureș, la Casa de Oaspeți și la a II-a ediție a Taberei Internaționale de la Jîrca, în Județul Mureș.

LexArt, un local în care tineretul socializează, petrec clipe frumoase și gustă din crețiile artistice mureșene, a găzduit în data de 21 septembrie 2017, Vernisajul Expoziției Personale de Pictură al artistului Laurențiu Ivan Condrache, expoziție care își așteaptă admiratorii până în luna decembrie 2017. Cu această ocazie, domnul Vasile Mureșan, profesor și muzeograf expert a apreciat tematica incitantă exprimată într-o maniră proprie, curajoasă, cu culori explozive și cu o tușă personală provocatoare. Gazda, domnul Liviu Robu, susținător al tinerilor ambițioși și talentați, a oferit și de această dată o atmosferă plăcută și caldă iubitorilor de artă. Domnul profesor Ioan Mașca, încântat de încărcătura emoțională a lucrărilor de pe simeze, și-a arătat respectul și admirația pentru talentul și aplecarea tânărului artist.

Operele prezente pe simeze recrează, cu tonuri optimiste, cu tușe energice, îndrăznețe și pline de culoare așteaptă să fie privite cu sufletul și cu rațiunea deoarece artistul ne lasă să descoperim ceea ce dorește să transmită. Semnul, semnificația inundă fiecare lucrare, elementele străvechi ale culturii noastre strămoșești povestesc parcă câte un episod din trecutul zbuciumat al nostru, trezesc simțăminte care ne remintesc ceea ce ne definește. Iubirea pentru propria patrie, artistul o exprimă, simplu, natural, și prin semnătura care-i întregește creația: ROMÂNIA.

Dedicat întru totul creației, dedicat propriilor credințe, un optimist incurabil, Laurențiu Ivan Condrache povestește, transmițând prin culoare, compoziție și simboluri dragostea pentru propria patrie și pentru semeni, dar și convingerea că rădăcinile adânc înfipte ale acestui popor vor fi întotdeauna rodnice, vor dăinui și se vor păstra esența neamului românesc. Felicitări!!!

Lasă un comentariu