PSD a găsit înlocuitori pentru miniștrii demisionari!

Distribuie pe:

Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat, ieri, în unanimitate, nominalizările pentru funcțiile de miniștri - Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene.

Cei trei sunt propuși pentru a-i înlocui pe demi-sionarii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc.

Paul Stănescu (60 de ani), propus ministru al Dezvoltării, este inginer agronom, absolvent al Facultății de Agronomie din Craiova (1982). În 2005 a absolvit un curs de management economic organizat de Ministerul Economiei și Comerțului și mai multe cursuri de profil în Franța și Italia. Din iulie 2010 este președinte al PSD Olt. La alegerile parlamentare din 2016 a obținut un mandat de senator, fiind, în prezent, membru al Comisiei de agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală și al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități.

Felix Stroe (62 de ani), propus ministru al Transporturilor, a fost viceprimar al municipiului Constanța (2000-2003) și consilier local (2004-2012). Din 2003 este director general al Regiei Autonome Județene de Apă Constanța și președinte al Asociației Române a Apei (ARA). În 2015 a fost ales președinte al PSD Constanța. În 2011 a primit cetățenia Republicii Moldova.

Marius Nica (37 de ani), propus ministru al Fondurilor Europene, a absolvit Facultatea de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații București (2003). A fost ofițer în cadrul MApN (2003-2008), consilier colaborator la cabinetul europarlamentarului Rovana Plumb la Bruxelles (2008 - 2012); director de cabinet al ministrului Mediului și Pădurilor, Rovana Plumb (2012-2013); ministru al Fondurilor Europene (martie - noiembrie 2015) în Guvernul Ponta; numit temporar în funcția de secretar general al Ministerului Fondurilor Europene printr-o decizie semnată de Dacian Cioloș. În februarie 2017, a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al fostului prim-ministru Sorin Grindeanu.

Ieri, la finalul ședinței Comitetului Național Executiv al PSD, premierul Mihai Tudose a anunțat că îi va prezenta, luni, președintelui Klaus Iohannis noile propuneri de miniștri. (sursa: AGERPRES)

Lasă un comentariu