VIZITAȚI ,,TÂRGUL CETĂȚII" - EDIȚIA DE TOAMNĂ!

Distribuie pe:

Asociația ,,Mercur", vă invită în perioada 13-15 octombrie, a.c., pe Bulevardul Cetății din Municipiul Târgu-Mureș, la ,,Târgul Cetății"-ediția de toamnă.

Pornind de la ideea organizării acestui târg cu scopul, în primul rând, de a sprijini producătorii locali, de a mijloci contactul între ei și clienți, precum și pentru a informa consumatorii că pot consuma produse sănătoase, produse la noi în țară, tradiția organizării acestui târg, se continuă de la primăvară la toamnă.

Cristina Orza Manoilă - organizator, manifestându-și încă o dată dorința de a continua această inițiativă a ei, începută în primăvara acestui an, a punctat:

,,Va fi un eveniment, cel puțin bianual, așa cum ne-am propus de când am început acest demers. Târgul e din ce în ce mai mare, pentru că sunt mai mulți producători, decât în primăvară. Ar fi fost și mai mare dacă i-am fi putut primi pe toți, dar am spus să creăm un echilibru între cerere și ofertă, oferta să nu exceadă cererea, și atunci oamenii să fie nemulțumiți."

Vorbind despre atitudinea celor care vizitează târgul, a remarcat:

,,Sunt și curioși, sunt și cumpărători, din experiența târgului anterior, spun că sunt unii care vin, prospectează piața în primă fază, merg acasă, își fac listuță și vin a doua zi și cumpără. E sezon de pregătit cămara pentru iarnă, nu toată lumea a apucat să-și pună gem, zacuscă, siropuri în cămară, și aici oferta e suficient de bogată, pentru aprovizionare."

Oferta târgului este destul de variată, făcând referire la acest aspect, precum și la prețurile acestor produse, Cristina Orza Manoilă a declarat:

,,În cele trei zile ale târgului, vor fi în jur de 50 de producători, (...), am insistat să vină să fie oferta cât mai bogată. Sunt producători cu legume, cu fructe, cu gemuri, cu siropuri, cu ouă de prepeliță, cu mezeluri, cu brânzeturi, cu produse cosmetice, sunt și flori, și o secțiune unde se poate lua o gustare. Sunt și castane pentru că este sezonul, este și miere pentru că nu demult a fost recoltată, vin fiert care e vedeta toamnei și o surpriză - pungi cu portocale pentru copii (...) Promisiunea pe care am primit-o a fost, că vor fi prețuri de producător (...), nu există niciun intermediar aici. Toți care vin sunt producători, așa încât eu cred că prețurile sunt corecte, reprezintă valoarea muncii depuse în acel produs."

Producătorii de produse naturale din Mureș, Cluj, Suceava, Alba, Sibiu, Maramureș, Brașov, Sălaj, Harghita vă așteaptă pe Bulevardul Cetății din Municipiul Târgu-Mureș, în perioada 13-15 octombrie, a.c., să degustați și să vă aprovizionați cu cele mai gustoase produse naturale.

Lasă un comentariu