TATUAJELE, SURSĂ DE INFECȚIE ÎN TIMP

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Spitalului Regal „Prințul Alfred" din Sydney, citați de descopera.ro, au constatat că tatuajele pot provoca infecții chiar și la 15 ani de la realizarea lor.

„Studiul nostru a pornit de la cazul unei femei internate cu ganglioni limfatici măriți. Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a observat mai multe umflături dureroase la subraț și a crezut că suferă de cancer. Însă, după ce am îndepărtat țesutul, am descoperit că acesta nu era dăunător.

Ca urmare, am concluzionat că umflăturile au fost cauzate de o reacție a corpului la tatuajul pe care femeia îl făcuse în urmă cu 15 ani și am îndemnat personalul medical să ceară pacienților care suferă de limfom informații cu privire la existența tatuajelor.

În lumea medicală se cunoștea de mai multă vreme faptul că tușul utilizat în cadrul tatuajelor se transmite în corp către ganglionii limfatici (având rolul de a îndepărta toxinele din organism), aceștia putându-și schimba culoarea după nuanța tatuajului. În plus, un alt studiu a demonstrat recent faptul că, acest efect se poate manifesta chiar și la mai bine de un deceniu după ce o persoană se tatuează.

O altă cercetare efectuată recent a descoperit că nanoparticulele nocive de dioxid de titan prezente în tușul utilizat la tatuaje pot călători prin corp și se pot localiza în ganglionii limfatici, unde pot cauza probleme de sănătate.

Când o persoană dorește să își facă un tatuaj, în general este foarte atentă la alegerea salonului pentru a fi sigură că sunt folosite ace sterile, care nu au fost folosite anterior. Însă, nimeni nu se interesează de compoziția chimică a culorilor, ceea ce ar trebui făcut.

Tușul utilizat la tatuaje poate conține conservanți și contaminanți toxici, precum nichel, crom, mangan sau cobalt. Pigmenții prezenți în tatuaje se deplasează în organism către ganglionii limfatici, ca răspuns al corpului în încercarea de a face curățenie în urma tatuajului", explică medicii australieni.                                                           

                

Lasă un comentariu