RESPECT EROILOR MUREȘENI!

Distribuie pe:

Actele de vitejie ale ostașilor români, care au luptat pentru eliberarea țării, sunt comemorate prin manifestări omagiale dar și prin activități dedicate recunoașterii meritelor spiritului de sacrificiu al eroilor rămași în viață.

În acest context, se înscrie și proiectul ,,RESPECT EROILOR MUREȘENI", care are drept scop vizitarea la domiciliu a veteranilor de război, la aniversarea zilei de naștere. Doi ofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș și un reprezentant al Garnizoanei Târgu-Mureș au avut privilegiul, joi, 12 octombrie a.c., de a cunoaște o pagină de istorie vie, relatată de domnul Petrea T. Vasile, veteran de război. Acesta, militar fiind, a participat la cel de-Al Doilea Război Mondial, la transmisiuni, în cadrul Batalionului 8, Divizia a II-a, Vânători de munte, Aiud, județul Alba. Drept urmare a faptelor de arme, a fost decorat cu medaliile Crucea Comemorativă și Eliberarea de sub jugul fascist, ,,Tetea Vasile", rămânând o emblemă a onoarei pentru comuna Sâmpetru de Câmpie.

În comunicatul Compartimentului Informare, Relații Publice și cu Publicul - Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș, se arată:

,,Ajuns la onorabila vârstă de 94 de ani, domnul Petrea ne-a primit cu bucurie și emoție. Cu mult respect și deosebită considerație, acestuia i-au fost înmânate diplome din partea celor două unități militare, precum și un cadou simbolic. Înconjurat de familie, amintirile de pe front au început să curgă, fiind depănate cu o precizie de ceasornicar, de cel care timp de mai bine de 2 ani a slujit, sub arme, neamul românesc. Memorabil pentru noi a rămas și momentul de după terminarea războiului, domnul Petrea povestindu-ne că drumul de întoarcere acasă, de pe frontul din fosta Cehoslovacie și până acasă, l-a parcurs pe jos, cam 80 de km pe zi și asta pentru că mijloacele de transport erau destinate repatrierii răniților, bolnavilor sau materialelor militare.

La ceas aniversar, cu respect și considerație, conducerea și colectivul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș, adresează domnului Petrea T. Vasile cele mai sincere urări de bine, sănătate și cât mai multe bucurii alături de cei dragi. La mulți ani!"

Lasă un comentariu