UN MILION DE STELE PENTRU NEVOIAȘI

Distribuie pe:

Vineri, 13 octombrie 2017, între orele 18 și 20 Fundația Caritas din Alba Iulia a organizat în Piața Teatrului din Târgu-Mureș acțiunea intitulată „Un milion de stele pentru nevoiași."

În legătură cu această acțiune am aflat amănunte de la doctorul Márton András, directorul acestei asociații. „Inițiativa a pornit în anul 1998 din Franța. Scopul acestei acțiuni este de a arăta iubire față de cel aproape. Referitor la donații, așa cum avem convenție stabilită de ani de zile, vom face pachete care vor ajunge la persoanele nevoiașe. Aceasta ediție organizată la Târgu-Mureș este, dacă îmi aduc bine aminte, cea de-a zecea ediție". Este o activitate interesantă, așa cum se spunea în deschiderea manifestării. „În mod tradițional, în fiecare octombrie, organizăm cel mai amplu gest de solidaritate, evenimentul „Un milion de stele pentru nevoiași", iluminăm cu candele un spațiu public unde fiecare flacără aprinsă semnifică gestul de solidaritate cu oamenii aflați în nevoie."

De menționat că în această zi de 18 octombrie 2017 acțiunea s-a desfășurat în 17 localități din România.

Pe tot parcursul celor două ore au cântat împreună cu o orchestră Boros Emese, Asztalos Zsolt și Fülöp Csongor Istvan interpretând frumoase cântece.

La eveniment au participat un număr mare de mureșeni care prin gestul lor au dorit să-i ajute pe semenii lor.

Lasă un comentariu