PRIETENII, MAI SATISFĂCĂTORI EMOȚIONAL DECÂT PARTENERA DE VIAȚĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Bedfordshire, citați de descopera.ro, susțin că bărbații consideră mai satisfăcătoare din punct de vedere emoțional ieșirile cu cei mai buni prieteni decât timpul petrecut cu propriile lor partenere.

„Studiul nostru a fost efectuat pe baza unor serii de interviuri în profunzime cu 30 de studenți de sex masculin, fiecare dintre ei având, în ultimele 12 luni, o relație de dragoste cu o femeie și cel puțin o relație de prietenie cu o persoană de sex masculin.

Astfel, cercetările au relevat faptul că relațiile de prietenie moderne le-au oferit tinerilor un nou spațiu social pentru deschidere emoțională, participanții dezvăluind că se simt mai puțin judecați sau criticați de cei mai buni prieteni decât de iubitele lor. 28 din 30 de studenți au mărturisit că ar prefera să discute problemele personale cu un prieten de sex masculin decât cu iubita.

Ei au concluzionat că o relație de prietenie cu o persoană de gen masculin le-a oferit o stabilitate emoțională ridicată, confesare emoțională sporită, împlinire socială și o mai bună rezolvare a conflictelor, în comparație cu viețile emoționale pe care le-au împărtășit cu partenerele.

Rezultatele cercetării ne-au determinat să emitem teoria conform căreia tovărășia masculină ar putea deveni în curând o normalitate, cu doi bărbați heterosexuali care trăiesc împreună și care se bucură de beneficiile unei relații tradiționale, dar fără intimitate. Aceste relații de tovărășie dintre bărbați ar putea avea un impact negativ asupra modului în care femeile sunt percepute de reprezentanții sexului masculin heterosexuali.

Ce se va întâmpla în 50 de ani, să zicem, dacă aceste relații de tovărășie masculină se vor accentua, iar bărbații vor fi de părere că se simt mult mai bine în compania amicilor lor, că se vor simți mai puțin judecați, mai câștigați din punct de vedere emoțional și nu vor mai avea impresia că există cineva care să le supravegheze acțiunile? Femeile ar putea reprezenta, în mare parte, doar o împlinire sexuală pentru acești tineri și nimic altceva, acesta fiind cel mai îngrijorător aspect", concluzionează specialiștii britanici. 

Lasă un comentariu