Păianjenul, Grijile lumii și... Raiul

Distribuie pe:

„Regele Scoției, Robert Bruce, a pierdut războiul în care se angajase. Istoria ne spune că el, de frică pentru a nu cădea în mâinile dușmanului, s-a ascuns într-o șură cu paie. Acolo, a văzut un păianjen care voia să treacă printre firele țesute de el, dar nu putea. De cinsprezece ori a încercat, dar până la urmă a reușit". A gândit regele atunci astfel: „acest păianjen este mustrarea mea, dar și încurajarea mea. Chiar de voi fi învins de cinsprezece ori, tot nu mă dau bătut". Și așa a fost. Până la urmă a învins.

Așa și noi creștinii. Avem multe necazuri; multe încercări; multe vizite ale diavolului sufletelor și caselor noastre. Oricâte lovituri am primi noi, nu trebuie să cădem în nonvirtutea deznădejdii. Împărăția lui Dumnezeu se ia prin stăruință și luptă; și „celui ce biruiește și păzește până la sfârșit, îi voi da să mănânce din pomul vieții". (Apocalipsa cap. 2, vers.7)

„Viața Spirituală" - 2014

***

„NU PERMIT SĂ MĂ DERANJEZE NIMIC. NU PERMIT SĂ MĂ SPERIE NIMIC. TOATE TREC CU EXCEPȚIA LUI DUMNEZEU. DUMNEZEU SINGUR ÎMI AJUNGE SĂ MĂ SIMT COMPLET. GRIJILE LUMII NU SUNT ALTCEVA DECÂT O DEPRINDERE MENTALĂ FOARTE DĂUNĂTOARE IAR EU ÎMI POT SCHIMBA ORICE DEPRINDERE CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU".

Norman Vincent Peale (1898-1993), autor a 46 de cărți, a fost un reputat orator specializat în probleme motivaționale. A fost cel dintâi susținător al teoriei „gândirii pozitive" și a scris multe cărți pe această temă care au devenit bestseller-uri internaționale. Una dintre acestea este „Forța gândirii pozitive" vândute în peste 20 milioane de exemplare și tradusă în 41 de limbi. Este fondatorul Institutului pentru Religie și Sănătate, o clinică psihiatrică care are la bază terapia prin religie. În anul 1984 a primit de la președintele Ronald Reagan „Medalia Prezidențială pentru Libertate", care este cea mai mare distincție ce poate fi acordată în Statele Unite ale Americii.

***

„Dumnezeu l-a izgonit pe om din rai, pentru nechibzuințele sale", dar i-a dat pe pământ și „grădina raiului", ca să o îngrijească să-l hrănească.„ INVIDIA și RĂUTATEA și SUPĂRAREA pricinuită aproapelui îl scot încă o dată pe om din rai. Omul cade continuu pentru că efectele păcatului strămoșesc (originar) îl urmăresc".

Iustin Pârvu (1919-2013), monah, scriitor creștin, duhovnic renumit, deținut politic, stareț și ctitor de Biserici

P.S. „Cine iubește argintul nu se satură niciodată de argint; cine iubește bogăția multă nu trage folos din ea. Și aceasta este deșertăciunea." (Eclesiast 5,10)

„1001 CUGETĂRI„ vol. XII

Lasă un comentariu