Furăciuni și la implementarea internetului la sate?!

Distribuie pe:

Procurorii DIICOT cercetează modul în care a fost pus în practică proiectul Ro-Net, demarat în anul 2013, în mandatul lui Dan Nica (PSD), pe atunci ministru al Comunicațiilor, proiect finanțat cu 85,5 milioane de euro din fonduri europene, prin care ar fi trebuit creată infrastructura de internet de mare viteză în 783 de localități rurale, din zone dezavantajate, unde nu a existat până acum un interes comercial de introducere a comunicațiilor electronice.

Ministerul Comunicațiilor (MCSI) a comunicat, în data de 6 octombrie 2017, către HotNews.ro, stadiul implementării acestui proiect.

„Lucrările din cadrul proiectului Ro-Net au fost finalizate într-un număr de 361 localități. MCSI a finalizat recepția în teritoriu pentru un număr de 150 localități. Nu există corecții financiare aplicate proiectului Ro-Net. În raport cu angajamentele asumate față de CE, proiectul se derulează conform calendarului aprobat, prin fazarea și implementarea lui, în cadrul exercițiului financiar 2014 - 2020.

Până în prezent, s-au plătit 62.639 mii de lei din fondul european de dezvoltare regională (FEDR) și 30.180 mii de lei din bugetul de stat. Termenul estimat de finalizare a proiectului Ro-Net este sfârșitul lunii august 2018.

Licitația propriu-zisă pentru rețeaua Ro-Net a fost demarată în luna noiembrie a anului 2013 și câștigată, în vara anului 2014, de către grupul de firme Telekom (fostele Romtelecom și Cosmote), având ca terț susținător furnizorul chinez de echipamente telecom Huawei, iar ca subcontractori - pe Nextgen Communications,

Avitech Co și Business Service Consult Internațional.

Ro-Net va contribui la aducerea internetului în aproximativ 130.000 de gospodării, cu circa 400.000 de locuitori, în jur de 8.500 de întreprinderi și 2.800 de instituții publice. Noua rețea de distribuție va avea aproximativ 4.843 km", precizează MCSI, pentru Hot-News.

În martie 2015, deputatul PNL, Mircea Cazan, susținea, într-o interpelare către premierul Victor Ponta, că unele firme care participă la proiectul Ro-Net ar fi controlate de Sebastian Ghiță.

Lasă un comentariu