NEVOIA DE MODELE

Distribuie pe:

Cu fiecare zi ce trece din dezorientata noastră viață, mijloacele de informare, televiziunea mai ales, ne aduc date și informații șocante, năucitoare, despre unele evenimente, mai vechi sau mai recente, pe care noi parcă le știam să fi fost altfel. Abia acum, încetul cu încetul, începem să ne dumirim cât de manipulați am putut fi, cât de ușor am fost înșelați în idealurile, în așteptările, în dorințele noastre, cum tot și toate s-au făcut și se fac pe deasupra noastră de alții, aceștia fiind cei care schimbă lumea după propria lor dorință, noi rămânând a fi o simplă masa amorfă, manipulabilă, în funcție de interesele conjuncturale ale celor care sunt la butoanele lumii.

Marea Revoluție Română din 1989, Marea Privatizare, accederea noastră în Uniunea Europeană, în structurile NATO, etc, au slujit în primul rând intereselor altora și mai apoi ale noastre, fapt vizibil în aceea că țara a ajuns de-acum tot mai săracă, mai vulnerabilă, mai acaparată de alții, mai îndobitocită, mai pusă la mezat. Și, pe bună dreptate, când aflăm asemenea lucruri ne întrebăm: cum de ele au fost posibile?

Marea Revoluție Română a fost orchestrată și în bună parte executată de ,,păpușarii lumii", americanii și rușii, la ei adăugându-se, în funcție de interese, germanii, ungurii, sârbii, poporul român fiind intoxicat din afară cu date false și manipulat ca atare, după cum cerea situația. Acest lucru a putut fi posibil, la fel ca și astăzi și ca totdeanuna și datorită cozilor de topor, trădătorilor din rândul românilor, recrutați mai de mult, crescuți și sprijiniți să acceadă la posturi de conducere pentru a fi utili în momentele necesare. În timpul Revoluție și mai ales în perioada imediat următoare, serviciile secrete străine nu au stat cu mâinile în sân și au recrutat ,,noua garnitură" de trădători care să conducă atunci, acum și în viitor, România.

A urmat perioada în care, pentru a ne pierde total independența economică, atât de greu câștigată, industria a ajuns în mâna unor companii străine care au falimentat-o și au distrus-o în totalitate. Au urmat la rând agricultura, bogățiile solului și subsolului, flota maritimă și oceanică, transporturile.

Pentru a putea intra în Uniunea Europeană am făcut praf și ceea ce mai era funcțional, iar pentru a câștiga bunăvoința mai marilor Europei, le-am făcut concesii inadmisibile, umi-litoare, vânzând de pomană sau cumpărânde de la ei pe bani mulți lucruri mai vechi decât bunica. Apoi, nemaiavând nimic, am ajuns la mâna și la mila acestora, piața lor de desfacere, pentru că asta s-a urmărit, ruinarea financiară, îndatorarea noastră la băncile externe și, după toate acestea, pe locul rămas,, gol și sterp" , pătrunderea companiilor străine și acapararea sectoarelor vitale ale economiei românești, începând de la resurse, producție, desfacere, finanțe, etc. Consecințele, libertatea câștigată, care la început a fost un haos genereal, o nesupunere totală, sărăcirea accentuată a popolației, crizele repetate abia ținute în frâu, șomajul, sănătatea la pământ, abandonul și analfabetismul școlar, depopularea țării, exact ingredientele ce trebuiesc pentru ca o țară, un popor să fie dependentă de păpușarii lumii.

Acuma tremurăm când rușii se-ncruntă numai la noi, ne căciulim la americani și la alții să ne vândă, la prețuri exagerate, armamamentul lor depășit, când noi am avut o industrie de apărare și armament recunoscută în lume, ne facem că nu vedem obrăzniciile vecinilor care pur și simplu ne umilesc și ne jignesc demnitatea de români, subzistăm, cu mari eforturi, la limita supraviețuirii și, toate astea pentru că încă nu suntem destul de umili, de asultători, de slugarnici precum ar trebui acum, când asistăm la o nouă împărțire a sferelor de influență în Europa și în lume.

Viitorul nostru este incert, pentru că suntem prea slabi și neînsemnați într-o lume în care jocurile și alianțele sunt deja făcute, iar noi, rămășițele acestei lumi, am rămas pe dinafară. Acum am avea nevoie de modele de urmat, de un conducător care să unească forțele sănătoase , atâtea cât ne-au mai rămas, ale acestui neam, să ne redea speranță și demnitatea pierdută, să ne curețe de toate păcatele care ne-au întinat viața, să ne dea tărie și încredere că putem fi ce-am fost și poate și mai mult. Numai de noi depinde să ne ridicăm din mocirla josniciei în care am ajuns și să ne îndreptăm spre lumină. Cum? Alungând dihonia din noi, unindu-ne în interesul nației, curâțindu-ne de păcate și de toți trădătorii de neam și țară ce ne vând în fiecare clipă altora, recăpătându-ne astfel demnitatea, cinstea, curățenia morală, pe care le-am pierdut nu prea de multă vreme. Iar dacă n-o facem acum, mâine s-ar putea să fie prea târziu pentru noi și pentru viitorul urmașilor noștri.

Lasă un comentariu