S-a prelungit perioada de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate

Zilele trecute, Guvernul a modificat Hotărârea de Guvern nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producției de tomate din spații protejate (sere, solarii), obținută din ciclul II de vegetație, între 23 octombrie-20 decembrie. Termenul de la care producătorii își pot vinde produsele a fost prelungit, astfel, prin devansarea cu o săptămână față de data stabilită inițial.

Decizia de prelungire a perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate a fost luată și în contextul în care, din cauza factorilor de mediu, s-a redus perioada de valorificare a producției de tomate cultivate în câmp. Măsura vine în sprijinul producătorilor, care vor avea posibilitatea să primească mai devreme sumele decontate de stat și, implicit, să poată pregăti din timp serele și solariile pentru noul sezon de recoltă, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Rurale.

Condiții de eligibilitate

Beneficiarii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura de tomate: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp; să obțină o producție de minimum 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg, dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată; să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Lasă un comentariu