Prețurile carburanților vor fi monitorizate!

Distribuie pe:

În baza unui memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a prețurilor pentru carburanți, Consiliul Concurenței va avea posibilitatea să solicite date și informații de pe piață, pentru a urmări activ prețurile practicate de companiile petroliere.

Măsura a fost aprobată de Guvern, ca instrument similar monitorului prețurilor în domeniul de retail alimentar, și va conduce la transparentizarea pieței pentru consumatori, astfel încât aceștia să poată alege carburanții auto cu cel mai bun raport preț-calitate.

„Creșterea transparenței pentru consumatori ar putea accentua gradul de concurență pe piața comercializării cu amănuntul de carburanți auto, cu implicații benefice asupra prețului carburanților, dar și asupra calității acestora, serviciilor oferite în stațiile de distribuție a carburanților etc.

În vederea extinderii Monitorului prețurilor și în domeniul carburanților auto, se intenționează amendarea corespunzătoare a legii concurenței", explică Guvernul, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu