Sărbătorirea Sf. Cuv. Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sf. Mc. Oprea, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Distribuie pe:

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, îmbrăcată în haină de sărbătoare, în 21 octombrie, face pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea, care, în vremuri vitrege, au apărat cu dârzenie Ortodoxia străbună și ființa neamului românesc.

Prăznuirea acestor atleți ai lui Hristos este, pentru noi toți, un fericit prilej de a le aduce cuvenitul omagiu de venerație și de a profita de mijlocirea caldă a acestora, la tronul Preasfintei Treimi.

Frumusețea sărbătorii din acest an va fi sporită de prezența, în Catedrala eparhială, a moaștelor Sfintei Mucenițe Filofteia, patroana spirituală a copiilor, a tinerilor și a mamelor, ocrotitoarea celor săraci, tămăduitoarea celor bolnavi, mângâietoarea celor aflați în necazuri și ajutătoarea generoasă a tuturor creștinilor care o cinstesc după vrednicie.

Sfintele moaște vor poposi la noi astăzi, 20 octombrie, la orele după-amiezii, și vor rămâne spre închinare până luni dimineața. Pentru a profita de harul evenimentului sacru și de sfințenia prețiosului odor, vă invităm cu dragă inimă să veniți la această sărbătoare și să gustați din izvorul minunilor, ce se revarsă abundent prin acești iubiți sfinți ai creștinătății, prieteni ai lui Hristos (cf. Ioan 15, 14) și ,,casnici ai lui Dumnezeu" (Efeseni 2, 19).

Evenimentul va avea loc în zilele de 20-21-22 octombrie a.c.

 

Lasă un comentariu