ECOCARDIOGRAFIA FETALĂ DETECTEAZĂ AFECȚIUNILE CARDIACE ALE BEBELUȘILOR

Distribuie pe:

Specialiștii turci în cardiologie pediatrică ai Grupului Internațional de Spitale „Medical Park", citați de descopera.ro, susțin că, prin vizualizarea cu ultrasonografie a inimii bebelușului aflat în pântecele mamei, denumită ecocardiografie fetală, pot fi diagnosticate, cu un procent de corectitudine de 85%, eventualele afecțiuni cardiace ale bebelușului.

„Ecocardiografia fetală nu dăunează sub nicio formă mamei sau bebelușului, iar operațiunea nu este dureroasă și durează aproximativ 20 de minute. În cazul în care calitatea imaginii nu este bună sau la pacienții suspectați de o anomalie complexă, acest termen este ceva mai lung.

Ecocardiografia fetală, care prezintă analiza detaliată a legăturii dintre inima beleușului cu structurile din interiorul burticii, structura atriumului, legătura dintre atrium și valvele cardiace și structura venelor, este folosită pentru stabilirea eventualelor afecțiuni cardiace și asigură planificarea tratamentelor după naștere.

Insuficiența cardiacă a fătului sau anormalități evidente ale ritmului cardiac (creșterea sau scăderea numărului de pulsuri) sunt diagnosticate timpuriu și pot fi luate sub control prin medicamente administrate mamei. Astfel se asigură protejarea sănătății generale și salvarea vieții bebelușului.

Dacă anumite afecțiuni cardiace din naștere sunt ușor de diagnosticat încă din pântecele mamei, în unele situații poate fi dificilă punerea unui diagnostic precis. De exemplu, în unele afecțiuni, dificultatea leziunii poate crește odată cu sarcina. Prin această metodă, șansa de a pune un diagnostic corect bebelușului din pântecul mamei variază între 65% și 90%, în funcție de calitatea imaginii.

Ecocardiografia fetală poate fi efectuată începând cu săptămâna a 16-a din sarcină. Gradul de corectitudine al analizei crește dacă aceasta se realizează între săptămânile 18 și 22, deoarece inima bebelușului din pântecele mamei este într-un procent mare în forma ei finală de formare", explică experții turci. 

Lasă un comentariu