Autonomia și... Buna creștere

Distribuie pe:

1. „Când ar trebui să dau vreo povață unui tânăr, iată pe care i-aș da-o: „TINERE ROMÂN"- să-ți faci PATRIA scumpă și sfântă ca și mama. S-o iubești și s-o respecți din adâncul sufletului tău. De dragostea și de respectul tău pentru ea să nu faci vreodată reclamă și paradă. Ba, ai dreptul și datoria să urăști, să lovești, să sfarmi pe ai tăi frați ticăloși, care, în loc s-o iubească și s-o respecte ca pe o mamă cuminte, onestă și severă, o curtează, o măgulesc și exaltează ca pe o bătrână cochetă nebună".

Ion Luca Caragiale (1852-1912), dramaturg, prozator, publicist, cel mai de seamă autor de comedii de moravuri și de caracter din literatura română.

P.S. FRAȚI ROMÂNI ARDELENI ! Deasupra noastră apar nori negri. Ar trebui să nu mai dormiți și să vă treziți și să judecați așa cum făceau odinioară strămoșii noștri când hotarele, copiii, părinții le erau amenințați. Peste tot se vorbește de „autonomia ținutului secuiesc: Harghita, Covasna, Mureș". Mincinoșii și vulpea udemeristă prin, „falsul evlavios" Hunor, vin cu dulcegării să ne arate cât o să ne fie de bine dacă o să fim sub stăpânirea lor. Acesta este un început, fiindcă apoi urmează și celelalte ținuturi ale Ardealului de Nord, sub conducerea altui neobrăzat trădător... parlamentarul european cu susținere badapestană??!! Tokes. De 27 de ani vă tot spun astfel de lucruri, dar inculții, ignoranții, lașii, deștepții au întotdeauna dovezi justificative. Acum proiectul de autonomie, este susținut cu nerușinare, fără ca președintele României, primul ministru, guvernul României să ia atitudine; tac, tac...tac. De ce oare? Unde sunt oare plăieșii lui Ștefan? Unde sunt haiducii lui Tudor? Unde sunt feciorii Vrâncioaei? Unde sunt moții lui Iancu? Unde sunteți voi români? În ce țară de pe planeta noastră se mai întâmplă așa ceva? Să vină obraznicul de Orban ca Vodă prin lobodă și să nu-i pese nimănui? Să ne râdă în nas și noi să ne facem că nu vedem?

***

2. „LEGEA LUI HRISTOS ȘI EXEMPLUL SĂU NE-AU ARĂTAT CĂ DUMNEZEU ESTE TATĂL ȘI NOI SUNTEM COPIII SĂI, O SOCIETATE ÎN CARE DRAGOSTEA GUVERNEAZĂ PESTE TOATE".

Sir William Bragg, fizician și chimist englez

Laureat NOBEL în Fizică în 1915 (pentru studiile lor asupra structurii cristalelor cu raze X). S-a născut cu o pasiune surprinzătoare pentru matematică. A studiat matematica la Facultatea de Matematică a Universității din Cambridge, după care s-a înscis la departamentul de fizică, din cadrul aceleiași universități. Studiul efectuat asupra radiațiilor alfa, beta și gama și descoperirea faptului că, atât radiațiile gama, cât și radiațiile X se comportă ca niște particule i-au adus titlul de membru al Royal Society. Premiul Nobel pentru Fizică a fost împărțit cu fiul său William Lawrence. A devenit membru și ulterior președinte al Royal Society. A fost decorat cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic, iar mai târziu Cavaler și director al instituției mai sus amintite.

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu