COPIII CARE NU RÂD ODATĂ CU CEILALȚI RISCĂ SĂ DEVINĂ PSIHOPAȚI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Londra, citați de descopera.ro, susțin că băiețeii care nu râd odată cu ceilalți sunt lipsiți de sentimente și riscă să dezvolte trăsături de psihopat.

„În studiul nostru, am analizat comportamentele a 92 de băieți, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani.

Multe alte studii s-au concentrat pe modul în care indivizii cu trăsături psihopatice procesează emoțiile negative și cum lipsa răspunsului la ele poate explica abilitatea de a agresa alți oameni. Aceste studii sunt importante, dar nu au luat în considerare de ce acești indivizi nu pot crea legături cu alte persoane. De aceea, noi am dorit să investigăm modul în care băieții care riscă să dezvolte psihopatie procesează emoții care promovează afilierea socială, precum râsul.

Dintre cei 92 de copii analizați, 62 au prezentat astfel de trăsături, ceea ce nu înseamnă totuși că sunt psihopați - până acolo mai este cale lungă. Este nepotrivit să numim copiii psihopați. Psihopatia este o tulburarea de personalitate specifică adulților. Totuși, știm din alte studii că unii copii sunt mai predispuși la apariția psihopatiei, iar noi am analizat aceste trăsături care indică factorul de risc.

Copiii au fost testați cu privire la răspunsul cognitiv la râset cu ajutorul RMN-urilor. Participanții au privit o serie de filmulețe cu râset, care includeau atât râset autentic, cât și forțat. De asemenea, copiii au completat un chestionar, prin care am dorit să vedem cât de mult voiau aceștia să râdă împreună cu persoanele din clipuri", explică oamenii de știință britanici. 

Lasă un comentariu