Lorena Lupu invită Târgu-Mureșul în Trollywood

Distribuie pe:

Scriitoarea și actrița Lorena Lupu se va afla la Târgu-Mureș azi, 25 octombrie 2017, să-și lanseze noua carte, Trollywood, în Sala Mică a Teatrului Național, începând cu ora 16.00. Alături de autoare se vor afla directorul Teatrului, artistul Gáspárik Attila, și scriitorul Andrei Ruse, mana-gerul editurii Hyperliteratura.

Despre Trollywood

Proiectul editorial „Trollywood" adună cele mai dezbătute și incitante texte de proză scurtă publicate de-a lungul timpului pe blogul actriței și scriitoarei Lorena Lupu - blog care împlinește în septembrie rotunda vârstă de zece ani!

Lorena Lupu s-a născut în Sfântu Gheorghe. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale", Secția Actorie, în clasa lui Florin Zamfirescu.

În 2006, debutează atât în teatru, cu rolul principal din „Război cu Troia nu se face", de Jean Giraudoux (Teatrul Mic, București), cât și în literatură, cu

romanul autoficțional „Rondo Capriccioso", care, la vremea respectivă, se bucură de recenzii pozitive atât în presă, cât și în blogosferă. Urmează romanul „Bătăușu' de Câmpi" (2007), experimentul literar-fotografic „Hyde Park" (2009), în colaborare cu Dinu Lazăr, iar în 2012, revine în atenția cititorilor cu romanul erotic „Dona Juana".

Debutează ca dramaturg în 2011, contribuind cu texte pentru spectacolul „Requiem. Nu știi nimic despre mine", al coregrafului Răzvan Mazilu. Recidivează în 2013, cu „Povestiri din Miserupia", piesă cu care e selectată în festivaluri din Sibiu, Târgoviște sau Sfântu Gheorghe, și cu care bate țara în lung și mai ales în lat. Este, de asemenea, unul dintre co-autorii spectacolului „Vorbește cu mine", regizat de Ion Ardeal-Ieremia, pentru Teatrul Național din Timișoara, în 2016.

Joacă în filmele „Return of the Living Dead 4", „Je vous trouve tres beau, Diaz" și în serialele „Las Fierbinți" și „Lecții de viață", și are o celebră apariție la emisiunea „iUmor", pentru care postul Antena 1 a fost și amendat de CNA.

Obține Premiul de Interpretare „Timică" la Gala Tânărului Actor, ediția 2008, împreună cu actorul Dorin-Eugen Ionescu, pentru spectacolul „Apa de Havel", după Matei Vișniec. În 2011, ia Premiul I la categoria „Experiment" a Galei Superscrieri, organizată de Fundația FFFF. 

Lasă un comentariu