„Alege OAIA!" Campanie de informare și promovare a consumului de carne de oaie

Distribuie pe:

Astăzi, 26 octombrie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) lansează campania de informare și promovare a consumului de carne de oaie denumită ,,Alege Oaia!". Evenimentul are loc la Romexpo, în cadrul celui mai mare târg pentru agricultură din țară - INDAGRA 2017. Campania, ce se va desfășura la nivel național, pe o durată de trei luni, își propune încurajarea consumului de carne și produse din carne de oaie pe tot parcursul anului. De asemenea, se urmărește valorificarea producțiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creșterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forței de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii și a produselor din carne de oaie, dar și păstrarea tradițiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.

Informarea consumatorului asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, cât și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie reprezintă obiectivul final. Totodată, se dorește sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea unei piețe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine și canalele de comercializare (retail și magazine de proximitate).

MADR se bucură, în demersul său, de sprijinul tuturor crescătorilor de ovine din România, care doresc, prin intermediul acestei inițiative, să determine consumatorii să manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie și preparatele din carne de oaie.

S-au alăturat campaniei și reprezentanți din cadrul Ministerului Turismului, Ministerului Sănătății și ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care au format un grup de lucru sub coordonarea Direcției Generale de Politici în Industrie Alimentară în cadrul căruia s-au stabilit obiectivele ce trebuie atinse, se arată într-un comunicat de presă al MADR. Documentul precizează că și oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului în cadrul târgului INDAGRA 2017. Vor oferi gratuit, spre degustare, tocăniță și pastramă, gătite chiar la fața locului după rețete tradiționale, pentru a convinge cât mai mulți vizitatori să încerce preparatele din carne de oaie.

Lasă un comentariu