DUPĂ CE DEVIN TAȚI, BĂRBAȚII SE ÎNGRAȘĂ

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Universitatea Northwestern, citați de descopera.ro, susțin că, după ce devin tați, bărbații sunt predispuși la îngrășare și la simptome depresive, mai ales în primii ani de viață ai copiilor lor.

„În studiul nostru, am monitorizat 10.000 de persoane de sex masculin din Statele Unite, începând din perioada adolescenței până în prima parte a vârstei adulte, și am descoperit că greutatea unui bărbat cu înălțime medie care locuiește alături de copilul său a crescut cu 2 kilograme după ce acesta a devenit tată pentru prima oară.

Diferența reprezintă o creștere cu 2,6% a indexului de masă corporală (IMC) raportat la o înălțime de 1,80 metri. Prin comparație, în aceeași perioadă, un bărbat cu aceeași înălțime care nu a devenit părinte a pierdut 0,6 kilograme.

Creșterea în greutate a proaspeților tătici ar putea fi cauzată de schimbările survenite în stilul lor de viață sau a obiceiurilor de alimentație.

Studiul, unul dintre primele de acest tip care examinează modul în care rolul de părinte afectează IMC, a descoperit, totodată, o legătură între trecerea către acest statut și o înmulțire a simptomelor depresive, în medie, cu 68% în primii cinci ani de paternitate în cazul bărbaților care aveau circa 25 de ani când au devenit părinți pentru prima oară și care locuiau în aceeași casă cu copiii lor.

Cercetarea a concluzionat că numai bărbații, nu și femeile, iau în greutate în primii ani după ce devin părinți.

Sănătatea unei familii este interdependentă. Membrii ei se influențează unul pe celălalt cu efect asupra emoțiilor, a biologiei și a sănătății. Pentru optimizarea sănătății întregii familii este necesară atenția la bunăstarea tuturor membrilor ei. Susținerea unei bune stări de sănătate a taților nu ar îmbunătăți numai sănătatea acestora, ci și pe cea a întregii familii.

Copiii îi urmăresc în permanență pe părinți și le imită alegerile", atrag atenția specialiștii americani. 

Lasă un comentariu