Începe vaccinarea antigripală gratuită pentru persoanele cu risc de îmbolnăvire

Distribuie pe:

Peste 19.000 de doze de vaccin gripal au fost trimise în teritoriu pentru campania de vaccinare antigripală gratuită, în sezonul epidemic 2017-2018, urmând să fie achiziționate în total peste un milion de doze pentru această perioadă.

Ministerul Sănătății anunță că această campanie se derulează, ca de obicei, prin cabinetele medicilor de familie și prin unitățile sanitare cu paturi, vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică persoane cu vârsta de peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, cu boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide. Celor cu risc crescut de îmbolnăvire li se recomandă să solicite vaccinul gratuit.

Totodată, Ministerul Sănătății reamintește că măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos - alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă.

Lasă un comentariu