„Cumințenia pământului"

Distribuie pe:

După ce ordonanțele de urgență privind achiziția operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia pământului" a fost respinse, Ministerul Culturii și Identității Naționale anunță că persoanele care au donat sume în acest scop își vor primi banii înapoi.

Dacă sumele au fost donate prin virament (ordin de plată în lei sau dispoziție de transfer valutar intrabancar și interbancar), prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plată prin card bancar, prin transfer bancar electronic (internet banking) sau prin SMS, donatorilor le vor fi restituiți banii fără a fi necesare alte proceduri.

În schimb, persoanele care au donat prin depunere de numerar la sediile instituțiilor de credit și prin mandat poștal trebuie să trimită la adresa donatii@cultura.ro, până la data de 31 octombrie 2017, o cerere-tip de restituire (care poate fi descărcată de pe site-ul www.cultura.ro), însoțită de copii ale documentelor de plată și de documente justificative (dovada depunerii sumei solicitate).

Aceeași procedură este valabilă și pentru persoanele care, din diferite motive, nu mai dețin contul bancar din care au efectuat donația și doresc restituirea sumei într-un alt cont.

Lasă un comentariu