În luna septembrie, AU FOST CONDAMNAȚI PENTRU CORUPȚIE 24 DE INCULPAȚI

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că, în cursul lunii septembrie 2017, în dosarele de corupție pe care le-a instrumentat această instituție, au rămas definitive 18 hotărâri judecătorești, prin care au fost condamnați 24 de inculpați.

Printre aceștia, se regăsesc un secretar general adjunct în minister, un prim-procuror, trei funcționari publici, doi ofițeri de poliție, un medic (coordonator județean al programului național de oncologie), un primar de comună și un director de liceu, pedepsele dispuse de judecători fiind cuprinse între 4 ani de închisoare și 2 ani cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, răspundem cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", precizează DNA. 

Lasă un comentariu