ZIUA ARMATEI ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ LA SĂRMAȘU

Distribuie pe:

Ziua de 25 octombrie a fost deosebită la ISU „Horea" Mureș - Departamentul Sărmașu, fiind locul desfășurării sărbătoririi Zilei Armatei Române. Festivitatea a început prin intonarea Imnului de Stat al României, după care, un sobor de preacucernici părinți, alcătuit din preoții Ilie Bucur, Daniel Camară și Călin Moldovan, au oficiat o Sfântă slujbă de pomenire, „a celor care au scris cu sângele lor istoria patriei noastre". Primarul Ioan Mocean, a salutat reprezentanții instituțiilor prezente la eveniment, subliniind că, după trecerea a 73 de ani de pace de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, încă nu s-au vindecat rănile, ca urmare a pierderilor suferite de poporul român. În Sărmașu mai sunt doi veterani de război în viață: Teodor Iclodea din Balda și Aurel Hulpe din Sărmașu. Comandantul ISU „Horea" Mureș - Departamentul Sărmașu, lt.col. Nagy Sandor a mulțumit celor prezenți, a celor care au răspuns invitației, și a evocat succinct momente de luptă ale unităților de pompieri, care, atât pe timp de pace, cât și de război, au aceeași misiune: de salvare a vieților omenești, de stingerea incendiilor, salvarea bunurilor populației, de multe ori, chiar cu sacrificiul vieții lor.

Despre semnificația zilei de 25 octombrie au mai vorbit profesorul Costel Neacșu și preacucernicul părinte Ilie Bucur.

În continuare, elevi de la Liceul „Samuil Micu" și de la învățământul gimnazial au oferit un emoțional moment liric dedicat eroilor neamului. Ceremonia s-a încheiat cu depuneri de coroane din partea administrației locale, a liceului din Sărmașu, PNL, UDMR și M.A.I., incluzând ISU „Horea" Mureș - Departamentul Sărmașu și Poliția Sărmașu.

La eveniment, au mai luat parte Poliția Sărmașu, subcomisar Aurel Lobonț, lt. col. Daniel Lazăr, inspector-șef adjunct, ISU „Horea", Primăria Sărmașu prin Ioan Mocean, primar, Szalaj Imre, viceprimar, Liceul „Samuil Micu" Sărmașu a fost reprezentat prin Vlad Covaci, director, Batha Erzsebet și Anisia Elena Jucan directori adjuncți, profesori și un grup de elevi, Biblioteca Sărmașu prin Dinuca Burian, bibliotecar, care a organizat și o expoziție tematică de carte la sediul bibliotecii.

Sonorizarea a fost asigurată de Pavel Raț. Printre invitați a fost și pompierul veteran, Zaharie Ceaușean, care, timp de 47 de ani și-a dedicat viața salvării de bunuri și persoane în cadrul unității de pompieri din Reghin.

Să mai precizăm că în toiul desfășurării festivității, echipajul SMURD a părăsit unitatea militară fiindcă a fost solicitat pentru o intervenție. Mereu la datorie…

Lasă un comentariu