În noaptea de 28/29 octombrie, ROMÂNIA TRECE LA ORA DE IARNĂ

Distribuie pe:

Ca în fiecare an, România va trece, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie (sâmbătă - 28/duminică - 29 octombrie 2017), la ora de iarnă, ceea ce înseamnă că, în această noapte, acele ceasornicelor se vor da înapoi cu o oră, astfel încât ora 4 devine ora 3.

Trecerea la ora de iarnă înseamnă că vom dormi mai mult cu o oră, iar duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, ea având 25 de ore.

Schimbarea orei de iarnă poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, motiv pentru care oamenii au nevoie de o anumită perioadă de acomodare.

Scopul trecerii la ora de iarnă (ca de altfel, și trecerea la ora de vară, în ultimul weekend al lunii martie) este folosirea cât mai mult timp posibil a luminii soarelui, economisind în acest fel energie electrică și alte resurse necesare desfășurării activităților umane pe lumină slabă sau în întuneric.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în anul 1932. Din 1943, această practică a fost suspendată, fiind reintrodusă în anul 1979. 

Lasă un comentariu