CUPA MIRONA

Distribuie pe:

Clubul Sportiv „Dansul Viorilor", în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin și Consiliul Județean Mureș, sub egida Federației Române de Dans Sportiv, organizează Cupa Mirona, ediția a XII-a.

Cupa Mirona este un concurs de referință în dansul sportiv românesc, remarcându-se prin numărul mare de concurenți talentați și specialiști ai domeniului - fiind așteptați peste 400 de dansatori, 30 de arbitri, antrenori și instructori de la cluburi din întreaga țară: Timișoara, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, București, Alba- lulia, Sibiu, Miercurea Ciuc, Satu-Mare, Oradea, Mediaș, Bacău, Iași, Reghin, Piatra-Neamț, Bistrița, Baia-Mare, Brașov, Dej, Sighetu-Marmației, Reșița, Turda, Baia-Sprie, Teiuș.

După succesele de până acum, ne canalizăm eforturile spre menținerea unei competiții unice prin prestigiu în România. Cele 31 de categorii se vor desfășura sâmbătă, 28 octombrie, pe diferite clase valorice, pe cele două secțiuni: Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step), Latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo-doble și jive).

Concursul va începe la ora 10, la sediul complexului sportiv din Reghin, str. Pandurilor nr. 120. Deschiderea oficială va avea loc la ora 19.00.

Talentul și rezultatele deosebite, atât la nivel național cât și internațional, au făcut ca dansul sportiv românesc să evolueze spectaculos în ultimii ani. Renumele școlii de dans reghinene a depășit granițele țării, atât prin rezultatele spectaculoase, cât și prin seminariile și concursurile internaționale și naționale organizate de clubul nostru. De 15 ani loturile naționale ale României la dans sportiv se pregătesc în cele cinci săli special amenajate în complexul de la Reghin, oraș devenit Centru Național de Excelență în dansul sportiv.

România se situează între primele țări din lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noștri au făcut ca la Campionatele Mondiale și Europene Imnul României să răsune de 10 ori, obținând, totodată, numeroase medalii de argint și bronz, în peste 100 de clasări în finale, confirmând astfel tendința permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

Vă așteptăm cu drag!

 

Lasă un comentariu