CIORILE VOR FI PUSE LA TREABĂ!

Distribuie pe:

Doi tineri olandezi - Ruben van der Vleuten și Bob Spikman - au fondat o firmă pentru curățarea străzilor și a parcurilor din Amsterdam de nenumăratele mucuri de țigară abandonate pe jos. Ineditul inițiativei constă în „forța de muncă" pe care tinerii vor să o folosească, și anume... ciorile care, în opinia tinerilor, sunt „foarte inteligente și pot fi învățate să culeagă aceste gunoaie, ca apoi să le ducă la aparate speciale, care în schimb le oferă hrană drept răsplată".

„Ruben van der Vleuten și Bob Spikman vor folosi o versiune modificată a dispozitivului Crow Box, care le oferă ciorilor alune în schimbul monedelor culese de pe jos. Cei doi tineri au vrut inițial să folosească porumbei, dar aceste păsări nu sunt renumite pentru inteligența lor. Așa că au ajuns la concluzia că ciorile sunt potrivite, deoarece acestea sunt capabile să învețe repede și să rezolve problem destul de complexe. Ciorile sunt unele dintre cele mai inteligente animale de pe planetă, fiind capabile să își facă planuri, să creeze și să folosească unelte pentru a-și atinge obiectivele.

Pentru a le face pe ciori să culeagă mucuri de țigară, cei doi s-au gândit la un proces în mai mulți pași. În prima fază, într-o tavă a dispozitivului de colectare sunt expuse un muc de țigară și o alună, pentru ca ciorile să facă o legătură între cele două obiecte. În al doilea pas este luată mâncarea și este eliberată doar după ce pasărea ajunge la Crow Box", explică descopera.ro.

Lasă un comentariu