COPIII CARE ÎȘI VĂD PĂRINȚII CONSUMÂND ALCOOL DEVIN ANXIOȘI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Institutul de Studiu al Efectelor Alcoolului, citați de descopera.ro, susțin că acei copii care își văd părinții consumând alcool, chiar moderat, se simt neliniștiți, li se induce sentimentul de anxietate și le este afectat orarul de somn.

„Rezultatele cercetării noastre au fost obținute după chestionarea a 997 de adulți britanici și a copiilor lor și arată că jumătate dintre părinți au apărut măcar o dată în stare de ebrietate în fața celor mici.

Consumul moderat de alcool în preajma copiilor îi face pe aceștia să se simtă neliniștiți, inducându-le sentimentul de anxietate și afectându-le orarul de somn, studiul relevând, de asemenea, că acei copii care își văd părinții consumând alcool nu îi vor privi pe aceștia ca pe niște modele în viață.

Aceste descoperiri au dat naștere temerilor că părinții i-ar putea determina pe copiii lor să înceapă să consume alcool, dacă se laudă cu mahmurelile lor, fără să prezinte și consecințele fizice și psihologice pe care le are beția.

Este foarte îngrijorător și faptul că părinților li se pare ceva normal să apară băuți sau chiar beți în fața copiilor lor.

Toți părinții se luptă să facă tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor, însă acest raport arată o prăpastie imensă în cunoștințele lor. Părinții care beau un pahar sau două de vin seara trebuie să înțeleagă cum îi afectează acest lucru pe copiii lor, astfel încât să urmeze pașii necesari pentru a minimiza acest efect", explică oamenii de știință britanici.

 

Lasă un comentariu