Produsele lactate mureșene nu au lipsit nici în acest an de la Indagra 2017

Distribuie pe:

„Telemea de Ibănești", produs înregistrat în martie 2016 în Registrul european al produselor cu denumire protejată, a devenit azi un reper național al calității și încrederii consumatorilor în gustul unic al produselor lactate autentice, provenite din arealul geografic al Văii Gurghiului. „Regina produselor lactate din România" continuă să fie singurul produs tradițional românesc protejat în Uniunea Europeană ca Denumire de Origine Protejată (DOP), o performanță remarcabilă (în fapt, adevărata dimensiune a produselor locale veritabile).

Domnul ing. Nicu Bumb, ne-a spus ca se află la cea de-a X-a participare la Indagra, cel mai mare târg de profil din Europa de Est. Atmosfera a fost deosebit de animată, în toate cele 5 zile de târg. Domnia sa ne-a mai dat o veste bună: trei noi produse, „Cașcaval de Ibănești", „Smântână de Ibănești" și „Urdă de Ibănești" au obținut recent statutul de „produs montan", o recunoaștere binemeritată a calității, originii și valorii lor nutritive deosebite - faptului că sunt produse al căror lapte, materie primă, provine de la vaci care pășunează și sunt crescute în zona montană, în județele Mureș și Harghita, iar obținerea produselor se realizează în comuna Ibănești (toate etapele tehnologice), comună montană, situată la o altitudinea 530-570 m.

O mare bucurie și pentru autorul acestor rânduri, a cărui teză de doctorat la ASE București,cu mai bine de două decenii în urmă, a abordat în premieră acest subiect.

Lasă un comentariu