Ne scriu cititorii - Hoții au fost prinși, dar atitudinea civică lasă de dorit…

Distribuie pe:

M-a întristat, tot timpul, și mă întristează din ce în ce mai mult, în ultima vreme, atitudinea de nepăsare și indolență a membrilor societății noastre: ne simțim străini unii față de alții, uitând că suntem, sau ar trebui să fim, o mare familie.

Românii au fost cunoscuți de o lume întreagă ca un popor primitor, generos. Acum, însă, ne învrăjbim pentru orice lucru mărunt, ne comportăm, în general, nepoliticos, fără înțelegere, lăsând adesea loc durității, agresivității. Să nu uităm ce afirma Gustav Jung, că tot ce ne irită la alții ne poate face să ne înțelegem pe noi înșine. Bine spunea și T. Mușatescu: „În viață joacă teatru numai cei care n-au niciun rol".

În data de 4 octombrie, la ora 16.40, mi-a fost dat să trec, împreună cu soția mea, prin clipe grele, cumplite chiar, ceea ce nu mi s-a întâmplat în toată viața: veneam de la Ceasul Floral spre locuință. În momentul când soția deschidea ușa la intrarea în bloc, am fost atacați mișelește de doi indivizi necunoscuți, care mi-au sustras (furat) 200 de lei din buzunar și un flacon de doi litri de ulei, pe care îl țineam în mâna stângă. A urmat o luptă cu cei doi hoți care m-au agresat, după care au fugit cu banii și cu flaconul de ulei. Între timp, soția a dat telefon la 112. Am rămas plăcut impresionat de faptul că, în timp de 5 - 7 minute, au ajuns la locul faptei atât echipa operativă a Poliției municipale, cât și un echipaj al Jandarmeriei, care au dat dovadă de operativitate și profesionalism.

M-a întristat, în schimb, atitudinea pasivă a celor care treceau pe acolo, fără să dea o mână de ajutor. Asta înseamnă lipsă de educație, iresponsabilitate, inconștiență.

În cele din urmă, datorită profesionalismului de care au dat dovadă polițiștii, ce doi hoți au fost prinși și arestați. Bravo, băieți! Continuați tot așa, astfel veți fi apreciați de cetățenii civili, ca bravi și devotați lucrători, în slujba și interesul binelui public.

 

Cu respect, familia Stavilă

Lasă un comentariu