Învățământul mureșean - în dezbatere

Distribuie pe:

La ședința cu primarii din unitățile administrativ-teritoriale ale județului Mureș, organizată de Instituția Prefectului, a participat și inspectorul școlar general al județului Mureș, profesor Ioan MACARIE.

Cu acest prilej au fost dezbătute probleme de interes major pentru învățământul mureșean, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Aspecte privind autorizațiile sanitare de funcționare, autorizațiile de securitate la incendiu, situația microbuzelor școlare încălzirea termică în unitățile de învățământ au fost suspuse atenției celor prezenți de către inspectorul școlar general. Domnia sa preciza că din 880 clădiri în care se desfășoară procesul de învățământ în județul Mureș, 840 au autorizații de funcționare. 29 de clădiri dintre acestea nu dețin astfel de autorizații, dar sunt cu plan de conformare. 11 clădiri sunt fără activitate școlară.

În ceea ce privește autorizațiile de securitate la incendiu, 130 au autorizații, 49 nu au, 690 nu necesită autorizații, iar 11 clădiri sunt fără activitate școlară.

Prof. Ioan MACARIE a vorbit și despre situația microbuzelor școlare : în județul Mureș sunt 76 de microbuze școlare, primite din anul 2007. Dintre acestea, 39 au un grad ridicat de uzură.

Abordând subiectul privind încălzirea termică în unitățile de învățământ , prof. Ioan MACARIE spunea că sunt îndeplinite condițiile pentru asigurarea confortului termic în toate unitățile școlare și că au fost asigurate stocurile de lemne pentru cele 35 de unități de învățământ din județ care funcționează cu încălzire pe lemne.

Totodată, domnul inspector școlar general a subliniat faptul că între Inspectoratul Școlar Județean Mureș, unitățile școlare din județ și unitățile administrativ teritoriale există o bună colaborare, avându-se în vedere interesul superior al elevilor. 

Lasă un comentariu