Modele de subiecte pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul în anul 2018

Distribuie pe:

De la începutul acestei luni, elevilor claselor a VIII-a și a XII-a care vor participa în anul 2018 la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat li s-au pus la dispoziție modele de subiecte pentru pregătirea celor două examene.

La realizarea modelelor pentru Evaluarea Națională s-a ținut cont de formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. În ceea ce privește modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018, acestea au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților. Totodată, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale. Același document menționează și că nu au fost operate modificări în structura subiectelor, comparativ cu anul 2017.

Modelele de subiecte au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), fiind disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Lasă un comentariu