La zi, în județ

Distribuie pe:

Conferință internațională pe teme de educație fizică și nutriție sportivă

Profesorii de sport mureșeni din învățământul preuniversitar sunt invitați să participe azi, 3, și mâine, 4 noiembrie, la Conferința internațională „Cercetări transdisciplinare în fiziokinetoterapie, activități fizice și nutriție sportivă".

Manifestarea este organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș în parteneriat cu Asociația Română de Nutriție și Dietetică și se desfășoară la Hotel „Imperial" din municipiu.

Concurs de creație literară pentru elevi

Fundația „Școala Ardeleană" în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială „Serafim Duicu" din Târgu-Mureș organizează Festivalul-Concurs de Creație Literară „Serafim Duicu".

Ajunsă la cea de a XVII-a ediție, manifestarea se adresează elevilor din clasele V-XII și cuprinde secțiunile Proză, respectiv Poezie. Premierea va avea loc în ziua de 20 noiembrie, la Biblioteca „Serafim Duicu", din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir".

„Lăsata secului de pe Târnave"

Asociația Culturală „Sighișoara 2016" organizează cea de a III-a ediție a petrecerii tradiționale românești „Lăsata secului de pe Târnave".

Evenimentul se va desfășura duminică, 5 noiembrie, începând cu ora 12, la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime", unde va avea loc parada portului popular, iar de la ora 14, participanții se vor bucura de voie bună, muzică populară românească și un meniu la un local din Sighișoara, informează reprezentanții municipalității.

Elevii mureșeni vor primi fructe de sezon

În ședința de la sfârșitul lunii octombrie, consilierii județeni au aprobat un proiect pentru implementarea Programului pentru școli, în baza căruia s-a decis ca elevilor din școlile mureșene să li se distribuie mere, pere, prune și struguri de masă. În cadrul măsurilor educative aferente, legislativul județean a decis că acestea vor cuprinde zile tematice dedicate consumului de fructe, diverse activități extrașcolare, abordarea unor teme specifice, inclusiv în cadrul disciplinei opționale Educație pentru sănătate.

Conferință națională de pedagogie muzeală

Ieri, 2 noiembrie, la sala mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureș a fost programată deschiderea oficială a Conferinței naționale de pedagogie muzeală cu tema „Realizări și perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de științe ale naturii din România" (ediția a VI-a). La manifestare participă cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România, precum și cadre didactice din învățământul preuniversitar, care activează în domeniul pedagogiei muzeală: Muzeul Național Peleș, Muzeul Regiunii Porțile de Fier din Drobeta Turnu Severin, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion" din Tulcea ș.a.

Evenimentul este organizat de Departamentul Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș și include vernisajul expoziției temporare „Povestea Porților de Fier" și un atelier demonstrativ de pedagogie muzeală, realizat de Muzeul Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin, în colaborare cu Școala Gimnazială „George Coșbuc" din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu