,,Este nevoie de mai multă implicare și sprijin acordat fermierilor"

Distribuie pe:

În cursul acestei săptămâni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a condus o ședință de lucru cu toți directorii direcțiilor agricole județene din țară. Întâlnirea a avut drept scop analiza activității fiecărei direcții agricole, precum și gradul de îndeplinire a obiectivelor stabilite.

Mesajul ministrului Petre Daea către directorii prezenți la ședință a fost unul ferm: este nevoie de mai multă implicare și sprijin acordat fermierilor. Totodată, ministrul Agriculturii a punctat importanța urmăririi și îndeplinirii programelor MADR aflate în derulare, îndeosebi programul de susținere a produsului tomate în spații protejate și ajutorul de minimis pentru valorificarea lânii, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Același document precizează și că ministrul i-a încurajat pe directori să meargă în teren, inclusiv în piețele agroalimentare pentru a vedea modul de respectare a prevederilor Legii nr.145.

Câțiva beneficiari ai programului de tomate au fost contactați personal de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în cadrul ședinței, pentru a afla stadiul ciclului II de producție. Aceștia s-au arătat încântați de inițiativă, invitându-l pe ministru să le viziteze gospodăriile.

Propunându-și o monitorizare mai atentă a acțiunilor desfășurate în teritoriu, ministrul Petre Daea, a stabilit ca în viitor întâlnirile cu conducerea Direcțiilor Agricole Județene să se desfășoare lunar.

La ședința desfășurată la sediul MADR au participat, alături de ministrul Agriculturii, secretarul de stat Daniel Botănoiu, secretarul general adjunct George Sava, directorul general al Direcției Generale Politici Agricole și Strategii, Elena Tatomir, cât și specialiști din cadrul acestei structuri. Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș a fost reprezentată de Ioan Rus - director executiv.

Lasă un comentariu