Românii din diaspora, încurajați să își deschidă afaceri în țară!

Fundația Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR) se oferă să îi încurajeze și să îi susțină pe românii din străinătate să își deschidă o afacere acasă, valorificându-și abilitățile antreprenoriale, cunoștințele academice și profesionale și relațiile personale, participând astfel activ la dezvoltarea României pe termen lung.

În acest sens, Fundația CAESAR anunță lansarea înscrierilor pentru trei proiecte Diaspora StartUp, finanțate din fonduri europene, disponibile prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți". Fiecare proiect eligibil, selectat drept câștigător, va beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro (co-finanțare zero!).

Programul se adresează cetățenilor români cu vârsta minimă de 18 ani, care au locuit peste hotare în ultimele 12 luni și care doresc să își deschidă o afacere în țară. Aceștia trebuie să facă dovada experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenționează să își deschidă afacerea. Scopul proiectelor este încurajarea antreprenoriatului românesc, prin susținerea înființării de companii cu profil non-agricol, în zona urbană, în toate regiunile de dezvoltare ale României, cu excepția regiunii București-Ilfov.

Perioada de implementare a fiecărui proiect este de maximum 36 de luni.

În perioada imediat următoare, Fundația CAESAR va organiza campanii de informare și promovare, în mediile online și offline. Evenimente dedicate primei etape a proiectelor vor avea loc în centre de referință din diaspora, precum Londra, Paris, Berlin, Bruxelles, Amsterdam, însă înscrierile sunt deschise pentru oricare cetățean român din diaspora care îndeplinește condițiile de eligibilitate.

Proiectelor vor contribui la crearea de noi locuri de muncă, încurajarea antreprenoriatului și promovarea principiilor pieței libere concurențiale în România.

Pentru mai multe detalii, cei interesați pot accesa pagina de prezentare a proiectului la adresa http://www.fundatiacaesar.ro/caesar-diaspora-startup/ sau prin e-mail, la adresa antreprenoriat@fundatiacaesar.ro.

Lasă un comentariu