Deținuții vor avea la dispoziție două penitenciare noi!

În ședința de miercuri, 1 noiembrie 2017, Guvernul a adoptat o hotărâre, conform căreia Ministerul Justiției va prelua în administrare două imobile (compuse din construcții, amenajări de terenuri și suprafețe de teren), aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru a le transforma în spații de cazare pentru persoanele private de libertate.

„Cele două imobile sunt acum dezafectate, ca urmare a procesului de reorganizare și restructurare a Armatei Române, și se află în comunele Măgura și Unguriu, din județul Buzău. Ministerul Apărării Naționale este de acord cu transmiterea acestora din administrarea sa în cea a Ministerului Justiției pentru Administrația Națională a Penitenciarelor.

Menționăm că spațiile de cazare pentru persoanele private de libertate vor fi realizate efectiv în cadrul unui imobil, deoarece în al doilea imobil sunt amplasate elementele care constituie sursa de alimentare cu apă a primului imobil", precizează Guvernul.

Lasă un comentariu