Autostrada Târgu-Mureș - Iași - Ungheni mai are de așteptat…

Proiectul autostrăzii care urmează să lege Ardealul de Moldova este blocat până la soluționarea anchetei DNA cu privire la revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș - Ditrău, au declarat pentru economica.net surse apropiate situației. Astfel, construcția celei mai scumpe autostrăzi din România nu va începe prea curând.

Potrivit sursei citate, încă din vară, DNA a cerut Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) documentele privind revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul respectiv, existând suspiciuni vizând „irosirea banului public", în urma unui raport întocmit de Curtea de Conturi. Aceasta constata că a fost contractat un nou studiu pentru o autostradă, fără să se țină cont de existența unui studiu deja elaborat și considerat, cel puțin formal, ca fiind corespunzător.

Potrivit celor mai recente estimări, costul autostrăzii Târgu-Mureș - Iași - Ungheni, în lungime totală de 310 kilometri, este de 4,07 miliarde de euro, conform Master Planului General de Transport, reprezentând cea mai scumpă autostradă din România, conform sursei citate. 

Lasă un comentariu