Autostrada Târgu-Mureș - Iași - Ungheni mai are de așteptat…

Distribuie pe:

Proiectul autostrăzii care urmează să lege Ardealul de Moldova este blocat până la soluționarea anchetei DNA cu privire la revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș - Ditrău, au declarat pentru economica.net surse apropiate situației. Astfel, construcția celei mai scumpe autostrăzi din România nu va începe prea curând.

Potrivit sursei citate, încă din vară, DNA a cerut Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) documentele privind revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul respectiv, existând suspiciuni vizând „irosirea banului public", în urma unui raport întocmit de Curtea de Conturi. Aceasta constata că a fost contractat un nou studiu pentru o autostradă, fără să se țină cont de existența unui studiu deja elaborat și considerat, cel puțin formal, ca fiind corespunzător.

Potrivit celor mai recente estimări, costul autostrăzii Târgu-Mureș - Iași - Ungheni, în lungime totală de 310 kilometri, este de 4,07 miliarde de euro, conform Master Planului General de Transport, reprezentând cea mai scumpă autostradă din România, conform sursei citate. 

Lasă un comentariu