Clădirile monumente istorice, scutite de impozitare!

Distribuie pe:

Vineri, 3 noiembrie 2017, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat actul normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, prin care clădirile monumente istorice vor fi scutite de la plata impozitelor.

Conform actului normativ, vor beneficia de scutire de impozite clădirile și suprafețele de teren aferente, care sunt clasate drept monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, muzee sau case memoriale, indiferent de proprietar, și care au fațada stradală și principală renovată sau reabilitată. Excepție vor face încăperile folosite pentru activități economice.

În cazul clădirilor de acest tip care nu au fațada renovată, consiliile locale vor putea decide scutirea de impozit, în funcție de situația bugetului.

Consiliile locale au și dreptul să reducă impozitul pe suprafețele neconstruite ale terenurilor cu regim de monument istoric, în funcție de suprafața afectată și de perioada punerii monumentelor istorice la dispoziția publicului pentru vizitare, precum și instituțiilor specializate pentru cercetare. 

Lasă un comentariu