Protest al politicienilor extremiști maghiari cu drapel secuiesc și catalan - „Unde sunt legile noastre?! În România poate să facă oricine ce vrea?!" (Adrian Păunescu)

Distribuie pe:

Voi repeta subtitlul scrierii mele, respectiv Apelul lansat de Adrian Păunescu în cadrul discursului său memorabil, rostit în Parlamentul României, în 2007: „Unde sunt legile noastre?! În România poate să facă oricine ce vrea?!"

Văzând declarațiile incalificabile, cu caracter profund antiromânesc, provocările care nu pot fi niciodată suficient condamnate ale unor politicieni, parlamentari maghiari, demnitari ai României, cred că avertismentul lui Adrian Păunescu este azi de o mie de ori mai actual, decât cu ani în urmă, de fapt aceasta este cea mai arzătoare chestiune a țării noastre. În ultima perioadă o serie de fapte au dovedit că azi, în România, țară membră a Uniunii Europene, pot fi ignorate, nepedepsite, interesele fundamentale ale României, că România poate fi atacată din spate, că națiunea română și istoria sa pot fi defăimate fără scrupule. În asemenea situație forurile abilitate ale democrației noastre constituționale - Parlamentul, Guvernul, Președinția și Procuratura - nu se exprimă, sunt indiferente, în loc să aplice în mod consecvent prevederile Constituției și ale legilor țării, conform practicilor cunoscute într-un stat de drept. Adică, să aplice sancțiuni de fiecare dată, în mod legal, celor care săvârșesc acțiuni sau provocări împotriva României. Așadar, întreb din nou, împreună cu poetul de geniu, reprezentant fără de seamăn al patriotismului român, Adrian Păunescu, decedat în urmă cu șapte ani:

„Unde sunt legile noastre?!"

Stimate domnule Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților! Stimate domnule Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului! Vă întreb, chiar oricine poate face ce vrea în România, în Parlament, care este reprezentarea poporului în statul român, condus de dumneavoastră?! Vă întreb deoarece în prezența dumneavoastră, sub privirile dumnevoastră, parlamentarii UDMR refuză, pe rând, fără să fie sancționați, să respecte jurământul depus în Parlamentul României și refuză, de asemenea, cu o obrăznicie revoltătoare, să ia la cunoștință prevederea art. 1 alin. (5) din Constituție, potrivit cărei: „În România respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie", sau prevederea art.30 alin.(7): „Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii, îndemnul la separatism teritorial". De pe această poziție nedemnă și rușinoasă pentru un cetățean român, politicienii maghiari ai UDMR desconsideră cea mai mare sărbătoare națională a României, Centenarul Marii Uniri, și susțin fără încetare că această formațiune politică va lupta în continuare pentru obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Ultima dată, Hunor Kelemen, „un maghiar desăvârșit", președinte al UDMR, a declarat din nou că maghiarii din România nu vor renunța nicio clipă la autonomia teritorială, ceea ce - a mai menționat el - poate fi obținută doar prin sprijinul populaței române majoritare. Ce își imaginează această figură arogantă, de mare maghiarotard, și colegii săi din conducerea UDMR, după neglijarea într-un mod mârșav a sărbătorii Centenarului Marii Uniri, după atacarea din spate a României, mai au pretenția ca populația majoritară să susțină cu entuziasm revendicările lor anticonstituționale?! Este o veritabilă politică absurdă, diletantă, udemersită!, ceea ce este dăunător pentru o mare parte a maghiarilor din România.

Întreb pentru a treia oară: Unde sunt legile noastre?!, deoarece, iată, stimate domnule Liviu Dragnea și stimate domnule Călin Popescu Tăriceanu, ce s-a întâmplat nu demult: Un deputat UDMR, pe nume Kulcsár-Terza Jözsef-György, a declarat că 2018 va fi „Anul doliului pentru maghiarii din România, iar la serbarea Centenarului Marii Uniri trebuie arborat lângă drapelul național și un drapel negru, de doliu". Și tot el a declarat în urmă cu câteva zile, la o conferință de presă susținută la Sfântu Ghoerghe împreună cu președintele executiv al Partidului Civic Maghiar, Zoltán Salamon: „Autoritățile de la București condamnă Declarația de independență a Cataloniei, în timp ce în 1918, la Alba Iulia, românii tot printr-o declarație similară au decis unilateral asupra ruperii Transilvaniei de Ungaria și anexarea ei de România". Este o defăimare șovinistă, mârșavă! Este o denigrare, într-adevăr, horthystă! Acești politicieni extremiști maghiari vor, în definitiv, să acrediteze ideea lumii întregi că Marea Unire nu s-a înfăptuit în mod legitim și, prin urmare, nici nu trebuie să fie respectat acest eveniment. Toate acestea reprezintă o defăimare la adresa României și a națiunii române, ceea ce este sancționat sever de Constituția țării. Mai corect, ar fi sancționat de Constituție, dacă președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar condamna, fără echivoc, conform prevederilor legale, această defăimare la ședința plenară a Parlamentului și ar propune sancționarea deputatului UDMR.

Și în final, întreb din nou: „Unde sunt legile noastre?!" fiindcă, iată, în data de 29 octombrie, la statuia Păsării Turul din Piața Centrală, din Sfântu Gheorghe (Pasărea Turul este simbolul mitic al maghiarilor), președintele Consiliului Național Secuiesc, Izsák Balázs, a organizat o demonstrație pentru susținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a Ținutului Secuiesc. Mai mult de atât, au trasat cu ajutorul candelelor aprinse harta Ținutului Secuiesc. În cadrul manifestării, Izsák Balázs a dat citire Proclamației demonstrației, într-un cadru în care era arborat drapelul secuiesc alături de drapelul catalan. Textul Proclamației a fost transmis și primarilor UDMR din județele Harghita și Covasna, care au aprins, de asemenea, în diferite locuri din aceste două județe, focuri de veghe, astfel revendicând proclamarea cât mai urgentă a autonomiei teritoriale. În semn de solidarizare a aspirației la autonomia Ținutului Secuiesc, au fost aprinse flăcări de veghe și în sectorul XXII, din Budapesta, ceea ce este o caracteristică a romanului politic creat în Ungaria lui Viktor Orbán.

Este evident că toate acestea reprezintă un abuz al dreptului la libertatea de exprimare și la libera adunare, precum și la protestul pașnic, ceea ce ar trebui sancționat în spiritul Constituției. Ce caută drapelul Cataloniei la o demonstrație organizată în Piața Centrală a unui oraș din România? Politicienii șoviniști, extremiști maghiari care protestează sub drapelul Cataloniei în realitate sunt cei mai agresivi falsificatori ai istoriei, deoarece nu vor, pur și simplu, să ia la cunoștință că istoria, cultura, trecutul și prezentul Cataloniei și României, respectiv ale Cataloniei și ale uneia din regiunile României, Transilvania, sunt atât de diferite, încât nici nu se pot pomeni în aceeași zi, nu se poate vorbi în același context despre problemele celor două țări. Referitor la demonstrația care a avut loc la Sfântu Gheorghe, cel mai mârșav lucru este că politicienii extremiști maghiari nu vor să ia act nici despre faptul că în urmă cu 100 de ani, în Primul Război Mondial, 335 de mii de ostași români și-au sacrificat viața pentru salvarea românilor care reprezentau majoritatea populației din Transilvania, pentru eliberarea fraților lor români de sub asuprirea hegemoniei statului maghiar, iar astfel au creat posibilitatea pentru înfăptuirea Marii Uniri, din 1 decembrie 1918, pentru constituirea statului național unitar român. Cine este acel primar care în orașul său autorizează organizarea unei demonstrații anticonstituționale, prin care este defăimată România. Conducerea superioară a UDMR ar fi trebuit demult să își retragă încrederea politică acordată acestui primar, pe nume Árpád Antal, deoarece acest politician extremist maghiar a declarat în mass-media că el conduce orașul Sfântu Gheorghe și a trăit și până acum cu fața întoarsă spre Budapesta, iar în orașul său nu va participa niciodată la manifestările oficiale organizate în cinstea Zilei de 1 Decembrie, și - așa cum s-a lăuadat în cadrul unei emisiuni televizate din Budapesta - nu va purta niciodată eșarfa tricoloră, care este obligatorie cu ocazia unei sărbători, conform practicilor tradiționale ale administrației publice.

Închei aceste rânduri cu întrebarea justificată: Până când vor putea fi organizate în România, fără aplicarea sancțiunilor, proteste pentru susținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice? Asemenea acțiuni vor avea loc în țara noastră, în România, până când nu vor fi aplicate în mod consecvent prevederile constituționale și ale legilor de către autoritățile statului abilitate în acest sens.

Lasă un comentariu