La nivel global, PESTE 155 DE MILIOANE DE COPII SUB 5 ANI SUNT SUBNUTRIȚI

Distribuie pe:

Un raport privind nutriția la nivel global, realizat de oamenii de știință pe baza datelor din 140 de țări, scoate în evidență faptul că aproape toate statele se confruntă cu probleme nutriționale grave, fie din cauza supraalimentației, ce conduce la obezitate, fie ca urmare a hranei insuficiente, ceea ce duce la subnutriție.

„Problemele nutriționale înfrânează dezvoltarea umană în ansamblul său, de aceea facem un apel pentru modificarea considerabilă a reacției pe care societatea globală o are față de această amenințare la adresa sănătății mondiale.

În ciuda faptului că rata malnutriției la nivel global a scăzut, această tendință nu este îndeajuns de rapidă pentru a atinge țelul stabilit la nivel internațional în cadrul programului de susținere a dezvoltării globale, al cărui scop este eradicarea tuturor formelor de malnutriție până în anul 2030.

Peste 155 de milioane de copii sub cinci ani sunt subdezvoltați, având o talie mai mică decât cea normală pentru vârsta lor din cauza privării de alimente, iar 52 de milioane au o greutate mai mică în comparație cu cea normală pentru talia lor.

La polul opus, supraalimentația afectează în mod sever persoanele de toate vârstele din lumea întreagă. Două miliarde de persoane dintre cele circa șapte miliarde din lume sunt în prezent supraponderale sau obeze. Numai în America de Nord, peste o treime dintre bărbați și femei suferă de obezitate.

De asemenea, la nivel global, cel puțin 41 de milioane de copii cu vârste de sub cinci ani sunt supraponderali. Numai în Africa, circa 10 milioane de copii sunt în prezent clasificați drept supraponderali.

În istorie, anemia maternală și subnutriția infantilă au fost văzute ca probleme separate de obezitate și de afecțiunile netransmisibile, însă realitatea este că acestea sunt strâns conectate și determinate de inegalitățile prezente peste tot în lume. De aceea, guvernele trebuie să le abordeze împreună, nu ca pe niște probleme distincte.

Fondurile primite de la donatori au crescut cu doar 2% și au ajuns la 867 de milioane de dolari în 2015, însă finanțarea trebuie să fie supraaccelarată, pentru ca acestea să ajungă la 70 de miliarde de dolari în următorii 10 ani", se arată în raport.

 

Lasă un comentariu