AJUTORUL ANUAL PENTRU VETERANII DE RĂZBOI CREȘTE DE LA 335 LA 370 LEI!

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni (6 noiembrie 2017), Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat.

„Veteranii de război, văduvele de război, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate din cauza acțiunii mijloacelor de luptă ale războiului, beneficiază în anul 2017 de un ajutor anual în cuantum de 370 lei pe persoană pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

Sumele pentru plata ajutorului prevăzut, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suportă din bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații", se precizează în proiectul de hotărâre.

Anul trecut (2016), aproximativ 13.680 de persoane aparținând acestor categorii au beneficiat de un cuantum de 335 lei pe persoană.

Majorarea ajutorului este motivată prin faptul că, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, pentru chirie, energie termică și energie electrică, prețurile în luna iulie 2017 au crescut față de aceeași lună din 2016 cu aproximativ 8%, dar și de faptul că, în decursul a doi ani (2015 și 2016), s-a menținut același nivel al ajutorului.

Se preconizează că, în acest an (2017), de acest ajutor vor beneficia 10.066 persoane (din păcate, tot mai puține!), din care 9.438 - plătite de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, 327 - plătite de Ministerul Apărării Naționale, 300 - plătite de Ministerul Afacerilor Interne și o persoană plătită de Serviciul Român de Informații. 

Lasă un comentariu