NOUL AN CU NOI IMPOZITE 2018 - TIMBRU DE MEDIU AR PUTEA FI ANUAL!

Distribuie pe:

Taxa de mediu pentru mașinile cu norme de poluare Euro 2, 3 și 4 ar putea fi reintrodusă de anul viitor, după ce autoritățile abia renunțaseră la ea în februarie, când au fost eliminate 102 taxe nefiscale.

Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Cornel Brezuică, a declarat recent pentru AGERPRES, că ANPM va realiza un inventar al emisiilor de CO2 generate de autovehiculele înmatriculate în anul 2017, raportat la parcul auto existent la 31 decembrie 2016.

În acest scop, Grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Mediului va face o evaluare a impactului asupra mediului.

„Comisia lucrează, în primul rând, la evaluarea impactului de mediu, pentru acesta cel mai important element de la care pornim este dacă se va taxa, sau nu se va taxa sau dacă se vor impune măsuri administrative de limitare a accesului mașinilor. Încă nu cunoaștem care vor fi propunerile comisiei de specialitate, dar vă pot spune că la acest moment este în derulare un studiu cu privire la cantitatea de emisii generate de autovehiculele înmatriculate în 2017 față de total parc auto la data de 31 decembrie 2016. Vrem să facem impactul de mediu, iar Agenția Națională pentru Protecția Mediului realizează acest inventar al emisiilor. În principiu, s-ar putea sau nu s-ar putea, opinia mea este că acest raport va ieși unul destul de periculos din punct de vedere al emisiilor, pentru că acea cantitate de emisii este destul de mare, uitându-ne doar la numărul total de autovehicule vechi și poluante care s-au înmatriculat în anul 2017. Practic, 80% din totalul parcului auto are peste 10 ani vechime și impactează destul de mult asupra mediului", a precizat președintele AFM.

 

Lasă un comentariu