Balász Krisztina Andrea și Bianca Ghiniță, la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Arta nu are vârstă, nu are limite, creația poate fi realizată de la cele mai fragede vârste. Ceea ce Dumnezeu a sădit în om, cele mai frumoase, cele mai senine sentimente din tainița sufletului prind viață sub pensula fermecată a pictorului. Culoarea, compoziția, formele dau sens sentimentelor, le descoperim pe pânză, povestite, așa cum doar artistul știe, cu dragoste.

Cu ocazia vernisajului Expoziției de pictură a artistelor Balász Krisztina Andrea, elevă la Liceul de Artă din Târgu-Mureș, și a elevei Bianca Ghiniță de la Liceul de Artă din Ploiești, de la Galeria de Artă „Unirea", a Asociației Artiștilor Plastici Mureș, din data de 28 octombrie 2017, domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Artștilor Plastici Mureș, doamna Pădureanu Klara, artist plastic și vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, și domnul Petre Căpiță, profesor la Liceul de Artă din Târgu-Mureș, au prezentat minunatele lucrări expuse pe simeze ca fiind adevărate capodopere. Lucrările, cu o tematică provocatoare, cu o explozie de forme îmbinate cu forță și sensibilitate povestesc tumultul tinereții. Propunerile artistice ale celor două adolescente depășesc așteptările vârstei, aflate la început de drum și ne încântă cu creațiile lor.

Domnișoara Balász Krisztina Andrea s-a născut în anul 2001 în Municipiul Târgu-Mureș, a absolvit cursurile școlii generale la Liceul de Artă, secția muzică-vioară, iar în prezent este elevă la Liceul de Artă din Târgu-Mureș. A participat cu lucrări la expoziții colective la Galeria de Artă „Unirea", la Galeria „Deisis" de la Palatul Culturii, la Galeria „Cuvântul Liber", la Cetatea Medievală din Târgu-Mureș. A participat la tabere de pictură la Sovata, în Târgu-Mureș, la Sângeorgiu de Mureș, la Ernei, la Mangalia - 2 Mai, la Gledin, la Leptokaria -Grecia. Este o adolescentă îndrăgostită de pictură, talentată, care lucrează cu pasiune și care folosește tinerețea ca pe un avantaj. Prietenia este un dat sfânt, iar la Galeria de Artă „Unirea" am întâlnit două prietene, Balász Krisztina Andrea și Bianca Ghiniță, care au ales să povestească prin pictură despre frumusețea vieții, despre bucuria de a trăi.

Suntem mândri de adolescenții noștri, ne demonstrează că viitorul este al lor, ne demonstrează că frumusețea, dragostea și pasiunea nu au vârstă. Tinere, dornice de a trăi pentru creație, prin creație, artistele Balász Krisztina Andrea și Bianca Ghiniță provoacă prin propunerile artistice aflate pe simezele Galeriei de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș. Nestematele ce le au în suflet se șlefuiesc încă. Forța ce-o au, energia, curajul de a exprima liber ceea ce simt, promit un viitor luminos. Fie ca Dumnezeu să le călăuzească. Felicitări!!!

Lasă un comentariu